Новини

Новини
ВУЗФ с активно участие на международната конференция „Икономика и бизнес“
29 8 18

ВУЗФ с активно участие на международната конференция „Икономика и бизнес“

В периода 20-24 август 2018 г. в к. к. Елените, България се проведе международната конференция „Икономика и бизнес“, на която ВУЗФ беше съорганизатор заедно с Българската академия на науките, Съюза на учените в България, Фондация “Наука и образование”, Факултета по икономика и бизнес администрация към Университета в Крайова, Румъния, Факултета по военно лидерство към Университета по отбрана, Чехия и Института по философия и социални и политически науки към Южния Федерален университет, Русия.

Конференцията се проведе за 17-та поредна година. Форумът е част от поредица тематични конференции, които тази година бяха в следните области: Селско стопанство и храни, Икономика и бизнес, Екология и безопасност; Материали, методи и технологии; Образование и научни изследвания, Език, човек и общество.
Форумът събра на едно място учени от цял свят, които обмениха идеи и опит в различни направления.
ВУЗФ и създадената към висшето училище Лаборатория за научно-приложни изследвания (VUZF Lab) бяха представени от програмните директори на три от направленията в Лабораторията - доц. д-р Виржиния Желязкова, направление “Финанси и финансов мениджмънт”, доц. д-р Юлия Добрева, направление “Икономика”, доц.  д-р Станислав Димитров, направление “Застраховане и пенсионно осигуряване”, както и от доц. д-р Яким Китанов, които изнесоха доклади на английски език на актуални теми, свързани с:

•        кръговата икономика и нефинансовата отчетност
•        проблеми на пенсионната система и ролята на институциите
•        бизнеса и обществото за модерната икономика

Осъществени бяха контакти с чуждестранни учени и университети, като бяха обсъдени възможности за реализиране на съвместни проекти между ВУЗФ и  университети от Израел в областта на пенсионното осигуряване. В последните години с активната си работа, ВУЗФ се утвърди като предпочитан партньор от бизнеса, научноизследователските центрове и държавните институции при реализацията на различни проекти с национална и европейска значимост.
Докладите от конференцията ще бъдат публикувани в престижното международно списание „Economy and Business”. Те са публикувани и на сайта на VUZF Lab и може да намерите ТУК

Снимки от конференцията можете да видите ТУК