Новини

Новини
1
11 6 21

92 компании се включиха в онлайн обучителна програма на ИАНМСП и ВУЗФ за малък и среден бизнес

Общо 92 представители на български малки и средни компании преминаха успешно през съвместна обучителна програма на Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП) и Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) "Иновативно бизнес развитие за МСП", проведена онлайн в периода 22 март - 19 май 2021 г.

По време на официалната церемония, състояла се на 10 юни 2021 г. в сградата на ВУЗФ, участниците в обучителната програма получиха сертификат за завършеното обучение лично от ректора на ВУЗФ доц. д-р Григорий Вазов и от изпълнителния директор на ИАНМСП д-р Бойко Таков.

Водещ на събитието беше проф. д.ик.н. Виржиния Желязкова, зам.-ректор по учебната дейност и качеството на ВУЗФ, която е и сред лекторите в обучението.

Церемонията беше открита от ректора на ВУЗФ доц. д-р Григорий Вазов, който благодари за съвместната работа между двете институции и за добрите резултати. "Да си предприемач е мисия, която няма работно време и възраст. Предприемачът е една особена порода хора, с особена психология, много смел, отдаден на мечтата си и задължително малко луд. Вярвам, че всеки от вас, който е поел по този път, ще го извърви докрай. Не спирайте да учите и приемете ВУЗФ като ваш партньор в това начинание", подчерта в приветствието си ректорът на ВУЗФ доц. Вазов.

"Изключително радостен съм, че имахме възможност да проведем това съвместно обучение, защото за бизнеса в тези времена е изключително важно да тръгне в правилната посока, за да се развие правилно според новите правила и съгласно най-високите стандарти. Благодарен съм на ВУЗФ, че бяха партньор на това обучение, защото преподавателите, които се включиха в онлайн сесиите през тези два месеца, са едни от най-доказалите се експерти в своята област. Броят на включилите се компании е наистина внушителен и говори за това колко необходими са подобен тип обучения ", коментира д-р Таков.

В рамките на 5 седмици бяха проведени шест онлайн модула, а представителите на компании от различни бизнес сектори придобиха знания за последните тенденции в разработването на фирмени стратегии, дигиталното брандиране и популяризация на марката, разработване на уебсайт с цел популяризиране на бранда, иновативните бизнес модели, кръговата икономика и нейния рисков ефект при кредитирането във връзка с процеса на финансиране на МСП, правната рамка на цифровите и електронни договори и въведение в съответствието.

Лектори в обученията бяха водещи преподаватели във ВУЗФ, с доказана професионална експертиза в своята област - проф. д.ик.н. Виржиния Желязкова, доц. д-р Радостин Разов, доц. д.ик.н. Красимир Тодоров, проф. д-р Любка Ценова, д-р Михаела Михайлова и д-р Елина Кърпачева.

Сертификатите за успешно преминаване на обучителната програма "Иновативно бизнес развитие за МСП" бяха връчени на участниците, отчели минимум 75% посещаемост на онлайн лекциите, като предприятията, които се включиха в програмата представляват почти всички сектори на дейност и търговия от градовете София, Пловдив, Варна, Бургас, Благоевград, Велико Търново, Русе, Стара Загора и много други.