Новини

Новини
Посещение на студенти на ВУЗФ в София Тех Парк
21 5 18

Посещение на студенти на ВУЗФ в София Тех Парк

За трета поредна година студенти на ВУЗФ посещават първия в България технологичен парк. Този път, визитата, организирана от доц. Евгени Евгениев на 17 май, включи 20 студенти по дисциплините „Иновации и предприемачество“ и „Финансиране на иновациите“ на университета.

Г-н Михаил Илиев, който е гл. експерт по бизнес развитие в София тех парк АД, посрещна студентите и представи актуална информация за иновационния хъб, изграден със средства от ОП „Конкурентоспособност“ в рамките на 50 млн. евро през 2015 г., а през новия програмен период очаква да получи допълнително финансиране от еврофондовете. След това, изследователи от лаборатория по роботика в София тех парк, която е част от 11-те лаборатории на комплекса, явяващ се ядро на София тех парк, представиха своята работа в сферата на невромаркетинга, обученията на деца, и други проекти. Студентите се запознаха и с функцията и работата на бизнес инкубатора към София тех парк и по-конкретно бяха гости на  Playground Energy (http://www.playgroundenergy.com/) - българска фирма, която продава иновативни продукти в страни от пет континента. Срещата с г-н Христо Алексиев беше изключително интересна, тъй като той очерта предприемаческата култура като ключ за успеха в бизнес развитието. Студентите се запознаха и с работата на г-н Илиян Милинов, съсобственик на фирмата, който е получил четири световни награди за индустриален дизайн.

Знанието в областта на иновациите и водещите технологии е в основата на успеха на развитите икономики. ВУЗФ е традиционен партньор и активна страна в укрепване на „триъгълника на знанието“ – партньорство между образованието, бизнеса и държавата. Визитата в София Тех Парк АД е поредното доказателство за амбицията на ВУЗФ да насочва младата генерация към иновативни изследователски проекти, които носят по-висока добавена стойност в областта на образованието и поставят ВУЗФ на иновационната карта на България.

Снимки от събитието може да разгледате тук.