Новини

Новини
Стартира регистрацията за конкурса "Млад Одитор"2 018
23 3 18

Стартира регистрацията за конкурса "Млад Одитор"2 018

На 19 март 2018 г. за седма поредна година стартира конкурсът „Млад одитор“.
Основни организатори на конкурса са Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ), Одиторски дружества „Ейч Ел Би България“ ООД и „Захаринова и партньори“ ООД.
За тези седем години „Млад одитор“ се доказа като един от малкото успешни състезателни формати, събирайки на едно място студенти от различни университети в България с интереси в сферата на счетоводството и одита.
Идеята за конкурса се ражда поради съществуващата до известна степен неяснота около фигурата на одитора, както и за да се утвърди необходимостта от външна, независима и максимално обективна оценка за финансовото състояние на компаниите.
Конкурсът и през 2018 г. ще премине през 3 етапа на регистрация, тест и казус.
Първият етап е регистрацията на участниците, която ще се извършва от 19 март до 16 април 2018 г. Всеки един участник се счита за регистриран след коректно попълнена и депозирана форма за регистрация. Формата за регистрация се намира на сайта на състезанието –  http://mladoditor.vuzf.bg/?page_id=57
След приключване на срока за регистрация, допуснатите участници за втори етап получават на електронната си поща, посочена във формата за регистрация, потребителско име и парола за достъп до профила си в платформата.
Всичко за последващите етапи може да се намери на сайта http://mladoditor.vuzf.bg/
Право да участват като състезатели имат всички студенти, обучаващи се в специалностите  финанси, счетоводство и контрол и одит от всички висши училища в България и чужбина, независимо от образователно-квалификационната степен и формата, в която се обучават. Конкурсът се провежда на български език.
През 2017 г. в конкурса се включиха студенти от над 11 университета в страната, сред които Висшето училище по застраховане и финанси, СУ „Св. Климент Охридски“, УНСС, Стопанската академия „Д. А. Ценов“ – Свищов, Икономическия университет – Варна, Бургаския свободен университет, Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“ и др. До втория етап, решаването на тест, бяха допуснати 70 участници. До третият етап, решаването на казус, бяха допуснати издържалите теста с над 60% верни отговора.
Тази година организаторите ще предложат много и различни награди на успешно изявилите се кандидати. Стажове в специализирани компании, парични награди, стипендии за последващо образование – това са само част от наградите за победителите в конкурса "Млад одитор" - 2018 г.

Изпратете ни вашето име, е-мейл и телефон, за да се свържем с вас и да обсъдим възможностите за обучение във ВУЗФ