Новини

Новини
Официална церемония по награждаването в конкурса „Млад одитор 2017“
13 6 17

Официална церемония по награждаването в конкурса „Млад одитор 2017“

На 14 юни от 17 ч. в сградата на Висшето училище по застраховане и финанси ще се проведе церемонията по награждаване на победителите в конкурса „Млад одитор 2017“.

Официалните гости, които очакваме да присъстват на тазгодишната церемония са Менда Стоянова,  председател на парламентарната Комисия по бюджет и финанси; Цветан Цветков, председател на Сметна палата; Карина Kараиванова, председател на Комисията за финансов надзор; Ралица Агайн – Гури, заместник-председател на КФН; Весела Караиванова, и.д. управител на Националния осигурителен институт; Ваня Донева, председател на Комисията за публичен надзор над регистрираните одитори; Велин Филипов, зам.-председател на УС на Института на дипломираните експерт-счетоводители; Стефка Стоева, конституционен съдия, както и много други.Конкурсът се организира за шеста поредна година от Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) заедно със специализираните одиторски компании „Ейч Ел Би България“ ООД и „Захаринова и Партньори“ ООД.

В тазгодишния конкурс “Млад одитор 2017” взеха участие студенти от 11 висши училища в страната. Най-много представители имаше от УНСС, следвани от Висшето училище по застраховане и финанси, Стопанската академия „Д. А. Ценов“ – Свищов и Икономическия университет – Варна. До втория етап, решаването на тест, бяха допуснати 70 участници. До третият етап, решаването на казус, бяха допуснати издържалите теста с над 60% верни отговора.

Целта на конкурса е да бъде популяризирана одиторската професия сред младите хора, както и да се акцентира върху ролята на одита в бизнес средите и обществото като цяло.

Допълнително ще бъдат оповестени имената на наградените, както и по-подробна информация от церемонията.