Новини

Новини
Студенти на ВУЗФ организираха кръгла маса на тема: "Влиянието на обществено-политическите събития върху туризма и икономиката"
12 5 17

Студенти на ВУЗФ организираха кръгла маса на тема: "Влиянието на обществено-политическите събития върху туризма и икономиката"

На 11.05. 2017 г. във Висшето училище по застраховане и финанси се проведе кръгла маса на тема  "Влиянието на обществено-политическите събития върху туризма и икономиката“. Дискусията бе инициирана от студенти от специалността „Бизнес, маркетинг и ивент мениджмънт в туризма“ към ВУЗФ. Участие в събитието взеха над 20 души студенти, които представиха докладите си пред официалните участници във форума в лицето на Н. пр. Мариян Гьорчев, извънреден и пълномощен посланик на Република Македония в България, Александър Александров от Българо-руска търговско промишлена палата, специалисти от туристическия бизнес в България, както и гости от различни университети.
Събитието бе открито от организиторите на програмата в лицето на г-жа Детелина Смилкова, вицепрезидент на ВУЗФ и доц. д-р Николай Цонев.
Модератори на събитието бяха преподаватели от програмата доц. д-р Мариана Янева и доц. д-р Еленита Великова, както и студентите  Мирослав Димитров  и Димитър Везенков .
Студентските разработки засягаха актуална проблематика в сферата на туризма в различни държави – в това число Египет, Сингапур, Франция, Великобритания, Италия, Гърция, Русия, Белгия, Турция, Дубай и България.
В последвалата дискусия официалните гости предоставиха актуални данни за развитието на туризма в  собствените им държави, както и изказаха препоръки за подобряване на взаимоотношенията между отделните страни в сферата на туризма.
Докладите от форума ще бъдат публикувани в специален сборник, който ще бъде предоставен в различните чуждустранни посолства в България.
Бе обявено, че от есента във ВУЗФ ще стартира програма по туризъм, която ще бъде изцяло на английски език. Програмата «BUSINESS, TOURISM MANAGEMENT“ е разработена за обучение на чуждестранни студенти.
Програмата ще бъде с продължителност два семестъра и ще се предлага и онлайн.
Дистанционното обучение е една от новите възможности за образование навсякъде по света, като спестява разходи за пътуване и настаняване в друга страна, както и на време за обучение в класната стая.
Програмата ще включва актуални теми в областта на:

• Консултиране на туристическия бизнес
• Развлекателна индустрия
• Организиране на събития
• Естетика в туризма
• Луксозен туризъм


Магистърската програмата отговаря на необходимостта от подготовка на ново поколение мениджъри и предприемачи с модерно образование, които ще могат да създават нови туристически продукти и услуги.
Завършилите ще получат диплома за магистърска степен, издадена от ВУЗФ - университет, класиран в първите четири от най-високо оценените училища в областта "Икономика" съгласно рейтинговата система на Министерството на образованието за университетите в България.
Дипломата е акредитирана и в ЕС.

Снимки от събитието вижте тук