Новини

Новини
На 11 май във ВУЗФ се проведе научната конференция за студенти и докторанти на тема „Проблеми и предизвикателства на съвременната икономика“
12 5 17

На 11 май във ВУЗФ се проведе научната конференция за студенти и докторанти на тема „Проблеми и предизвикателства на съвременната икономика“

Тазгодишната научна конференция беше посветена на 15-годишнината на Висшето училище по застраховане и финанси /ВУЗФ/. В програмата бяха включени 22 студентски и 10 докторантски доклада с участието на 29 студенти и 10 докторанти от ВУЗФ, УНСС и Икономическия университет във Варна.

Със заповед на ректора на ВУЗФ за членове на научното жури на конференцията бяха определени:
1. проф. дпн Сава Гроздев – председател
2. гл. ас. д-р Станимир Андонов – научен секретар
3. проф. д-р Радослав Габровски
4. проф. д-р Боян Дуранкев
5. доц. д-р Виржиния Желязкова
6. доц. д-р Юлия Добрева
7. доц. д-р Али Вейсел
8. гл. ас. д-р Бисер Райнов

В хода на конференцията в оценяването на някои от разработките участваха още проф. д-р Огняна Стоичкова, проф. д-р Снежана Башева, доц. д-р Десислава Йосифова, доц. д-р Яким Китанов и доц. д-р Жельо Христозов. Всяка разработка беше рецензирана предварително и оценката от нея (от 0 до 40 точки) се прибавяше към общата оценка на всеки от оценителите, която включваше мнение за научни приноси (0–10 точки), самостоятелност (0–10 точки), използван инструментариум, IT технологии и литературни източници (0–10 точки), презентиране (0–10 точки), обща подготвеност и отговори на поставени въпроси (0–10 точки), техническо оформление на презентацията и спазване на определеното време (0–10 точки). По този начин всеки доклад получи оценка между 0 и 100 точки, а крайната оценка беше определена като средно аритметично на оценките на участвалите в съответното оценяване преподаватели.

След закрито заседание на научното жури бяха определени следните лауреати:
1. Специална награда (300 лева) –  Борислава Ирибозова, ВУЗФ
2. Първа награда (200 лева) – Виктор Бакалов, Виктор Ценов и Александър Костадинов, ВУЗФ
3. Първа награда (200 лева) – Леонардо Стоев, ВУЗФ
4. Втора награда (150 лева) –  Цветомира Цонева, ВУЗФ
5. Втора награда (150 лева) –  Александър Николов, ВУЗФ
6. Трета награда (100 лева) –  Ивета Шопова и Бетина Славчева, ВУЗФ
7. Трета награда (100 лева) –  Георги Заков, ВУЗФ
 
Научното жури оцени високо качеството на всички представени разработки и връчи грамоти за много добро представяне на техните автори.
Снимки от конференцията и награждаването може да видите ТУК.

Честито на наградените!