Новини

Новини
ВУЗФ взе участие в 20-годишния юбилей на ТФ Фест „Млад предприемач“
2 5 17

ВУЗФ взе участие в 20-годишния юбилей на ТФ Фест „Млад предприемач“

На 27 и 28 април 2017 г. в Международен панаир Пловдив се проведе форумът на учебните предприятия „Млад предприемач“. Над 1000 гимназисти и студенти участваха в Международния панаир. На 20-годишния юбилей на ТФ Фест се представиха 130 тренировъчни фирми от България, Белгия, Румъния, Сърбия и Черна гора.
Това е рекорд в 20-годишната история на „ТФ Фест“, заяви Дария Маврудиева, директор на Центъра на учебно-тренировъчните фирми, организатор на проявата. Тя е одобрена като международно събитие от Европейската комисия и посочена като добра практика за обучение в предприемачество и развиване на креативността.

И тази година ВУЗФ все участие във ТФ феста като организира за поредна година конкурса „Най-добра банка 2017“. Участниците преминаха през два етапа на класиране: казус и оценяване от комисия. Комисията бе от екипа на ВУЗФ в лицето на доц. Желязкова /зам.-ректор по учебната дейност и качеството/ и доц. Китанов  /декан на ВУЗФ/, които преминаха през банките на форума и оцениха техните познания и опит в банковия сектор. Сред 11-те банки участници бяха отличени три от тях. На първо място се класира Постбанк Некст (НТБГ, София), на второ място – ЕКОДГ Банк (НТГ, Пловдив) и трето място се присъди на Банкисимо (ПГИ „Д-р Иван Богоров“, Варна). Отличените банки получиха стипендии за обучение във ВУЗФ в различни размери.

За първа година Висшето училище по застраховане и финанси организира и онлайн конкурс „Млад счетоводител“, в който се включиха над 20 участника от различни учебно-тренировъчни фирми. Победител в конкурса стана Живка Мингачева ПГИТ „Асен Златаров“, Петрич.
Форумът е част от проекта „Мост между училището и бизнеса“. Мрежата на българските учебни предприятия обединява 347 ученически и 6 студентски фирми. Тя е лидер на Балканите в прилагането на дуалния модел в икономическите специалности на средните училища.

ТФ Фест се провежда с подкрепата на министерствата на образованието и на икономиката, Международен панаир Пловдив, сдружение „Българска тренировъчна централа“, Българския форум на бизнес лидерите, Патентното ведомство, ВУЗФ и други партньори.