Новини

Новини
ВУЗФ връчи дипломите на випуск 2016
15 12 16

ВУЗФ връчи дипломите на випуск 2016

На тържествена церемония на 14 декември 2016 г. бяха връчени дипломите на випуск 2016 на Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ).
Препълнената аула трудно побра близо 300 дипломанти в бакалавърска и магистърска степен на висшето училище, ръководството и преподавателите на университета, гостите, близките и роднините на випускниците.
Специални гости на събитието бяха проф. д-р инж. Любен Тотев, председател на Съвета на ректорите на висшите училища в Р България и ректор на Минно-геоложкия университет и проф. Борис Грозданов, председател на Фискалния съвет на Р България.

Тържеството беше открито от ректора на ВУЗФ доц. д-р Григорий Вазов с думите: “Щастлив съм, че имам възможността да съм тук, сред вас и да ви поздравя в този специален за всички нас ден. Тази церемония за нас е нещо уникално. Пред вас и вашите родители стоят всички преподаватели, които през тези години са ви давали най-добрите знания, помагали са ви да изградите интелекта и морала ви и смятам, че са успeли. Бъдете горди, прецизни и взискателни, така както бяхте през годините на следване. Желая ви много успехи и постигнати цели, в които не се съмнявам, защото ние заедно с вас сме изградили една стабилна основа. Дерзайте“.

Вицепрезидентът на ВУЗФ Детелина Смилкова отправи приветствие към дипломантите с думите: “Днес е паметен ден, в който вие получавате не просто дипломи, а принадлежност и хоризонти. Принадлежност към една общност, която е богата с идеи и взаимовръзки. Приналежност, по подобие  на семейството, което дава корен и отправна точка в живота, която ще ви помага в най-неочаквани ситуации”. Тя подчерта, че всичко това нямаше да е възможно без иновативните партньорства, които създава висшето училище – и посочи като пример Медийната академия “Българион”,  Бизнес института на Сиско, Saatchi&Saatchi, ЕRP Академия и др. На церемонията присъстваха и партньорите по съвместните програми Лора Крумова и Галя Щърбева – от магистърската програма “Журналистика, продуцентство и финанси”, Милин Джалалиев, Saatchi&Saatchi, от програмата “Реклама, иновативен маркетинг и бранд  мениджмънт”, доц. д-р Наталия Футекова, ЕRP Академия, от магистърската програма “Бизнес анализ и ERP решения” и др.

Отец Роман от храма “Света Троица” благослови дипломантите, като им пожела попътен вятър и  много успехи в професионалната и личната реализация.

Проф. Сава Гроздев, зам.-ректор по научна дейност и кариерно развитие, обяви имената на преподаватели, докторанти и студенти на ВУЗФ за 2016 г., които бяха отличени за активна преподавателска, научна, публикационна и експертна дейност, както и за заслуги за издигане авторитета на ВУЗФ. 

Проф. д-р Радослав Габровски, ръководител на учебния съвет “Застраховане и осигуряване” беше отличен за дългогодишна активна преподавателска и научноизследователска дейност. Доц. д-р Десислава Йосифова, зам.-министър на отбраната и ръководител на учебния съвет “Счетоводство и контрол”, получи отличие за активна научна и експертна дейност, пряко  участие в работата на държавни органи и издигане авторитета на ВУЗФ. Гл. ас. Бисер Райнов получи наградата “Млад учен на ВУЗФ за 2016 г.” за активна публикационна дейност. Докторантът Явор Башев стана докторант на ВУЗФ за 2016 г., а Ана-Мария Арнаудова получи приза “Студент на ВУЗФ” за 2016 г. за получените отличия от Студентската научна конференция във висшето училище, Националната студентска олимпиада по математика и Международния конкурс „МIТЕ“ (Methodology and Information Technologies in Education). Всички наградени получиха специални почетни дипломи.

Доц. д-р Виржиния Желязкова, зам.-ректор по учебната дейност и качеството, обяви имената на отличниците на випуск 2016 сред бакалаврите и магистрите.  Василена Бечева, специалност „Финанси“, беше обявена за отличник сред бакалаврите, с успех 5.96. Отличници сред магистрите са Ивета Плякин, завършила с пълно отличие специалност „Застрахователен бизнес и риск мениджмънт“, Елина Дичева, завършила с пълно отличие специалност „Застрахователен бизнес и риск мениджмънт“, Цветослава Дончева, завършила с пълно отличие специалност „Застрахователен бизнес и риск мениджмънт“, Ана Симеонова, завършила с пълно отличие специалност „Финансов мениджмънт и маркетинг“, Мария Савова, завършила с пълно отличие специалност „Бизнес анализ и ERP решения“, Славчо Тодоров, завършил с пълно отличие специалност „Бизнес анализ и ERP решения“. Доц. Желязкова обяви пред всички випускници, преподаватели и гости, че носител на приза “Светлина на ВУЗФ” се присъжда на Милка Николова, завършила бакалавърска и магистърска степен във ВУЗФ, настоящ докторант във висшето училище, показала най-висок успех по време на следването си в двете образователни степени.  Тя е завършила „Управление на човешките ресурси и лидерско поведение“ в ОКС „магистър“ и специалност „Финанси“ в ОКС „бакалавър“.

Всички отличници бяха наградени с картини на художника Андрей Янев.

Церемонията завърши с обща снимка на дипломантите, преподавателите и ръководството на ВУЗФ.

Всички снимки от събитието може да видите ТУК.