Новини

Новини
ВУЗФ се изкачи до 4-то място в рейтинговата система на висшите училища в България за 2016 г. в професионално направление „Икономика“
18 11 16

ВУЗФ се изкачи до 4-то място в рейтинговата система на висшите училища в България за 2016 г. в професионално направление „Икономика“

Всяка година ставаме все по-добри, това показва и новата рейтингова система на висшите училища в България за 2016 г., представена от МОН. ВУЗФ изкачва две места и се нарежда сред най-добрите български университети в направление “Икономика”, заемайки 4-то място. ВУЗФ е най-младият университет, ранкиран толкова високо в класацията. Зад тези резултати стоят много амбиции, усилия и желаниe да предоставяме едно по-добро образование в България. Не на последно място са нашите студенти, които ни се довериха, и продължават да бъдат нашият двигател за развитие.

Рейтинговата система на висшите училища подпомага потребителите при избор на висше училище. Актуализираното издание на системата за 2016 година съдържа информация за 51 акредитирани висши училища в България, които предлагат обучение по специалности в 52 професионални направления.

Сред критериите за изготвяне на рейтинговата система на висшите училища са учебният процес, научната дейност, учебната среда, престиж, реализацията на завършилите на пазара на труда. За първи път тази година е включен и критерий за дела на студентите, обучавали се в последен курс, които са се дипломирали. В изданието за 2016 г. са включени и допълнителни индикатори, измерващи регионалната значимост на висшите училища и тяхната обвързаност с местната икономика.

Пълната класация за 2016 година може да видите ТУК.