Новини

Новини
Конкурс за стажанти в нов проект на ВУЗФ и Институт за пазарна икономика
15 11 16

Конкурс за стажанти в нов проект на ВУЗФ и Институт за пазарна икономика

„Отворени обществени поръчки“ е проект, насочен към изготвяне на анализи и препоръки за намаляване на прахосването на обществен ресурс при обществените поръчки. Чрез анализа на отворени данни и разработването на специализиран сайт ще се хвърли светлина върху обществените поръчки и ще се намали неефективното харчене. Освен това, чрез създаването на опростен прогнозен модел за бъдещите обществени поръчки, проектът цели да демонстрира несъвършенства, които трябва да бъдат отстранени.

Проектът търси да назначи 5-ма стажанти от ВУЗФ, които ще работят с отворените данни по конкретни сектори на икономиката. В конкурса могат да участват бакалаври, магистри и докторанти. Ангажиментите са в рамките на два месеца, започвайки от 25 ноември.
Предвижда се възнаграждение в рамките на 180 евро на стажант и разбира се възможност за получаване на допълнителни знания и сертификат за участие.
Тези от вас, които имат интерес, може да изпратят кратка биография на jgeorgieva@vuzf.bg в срок до 22 ноември. Интервюто със селектираните кандидати ще бъде проведено на 25 ноември.

На 30 ноември е предвиден и работен семинар на тема "Отворени данни за обществени поръчки" в зала 202 във ВУЗФ. Семинарът ще се проведе между 09.30 ч. и 13.00 ч. Местата са ограничени. Можете да заявите присъствие на e-mail: assistant@vuzf.bg до 25.11.2016 г.