Новини

Новини
Дванадесета международна научна конференция на младите учени: "Икономиката на България и Европейския съюз: наука и бизнес"
8 11 16

Дванадесета международна научна конференция на младите учени: "Икономиката на България и Европейския съюз: наука и бизнес"

На 11 ноември 2016 г. от 10 ч. в УНСС ще се проведе дванадесетата международна научна конференция на младите учени на тема "ИКОНОМИКАТА НА БЪЛГАРИЯ И ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ: НАУКА И БИЗНЕС".

Конференцията се организира от Финансово-счетоводния факултет на УНСС в партньорство с ВУЗФ, а също и със следните университети и институции:
- Университет на гр. Болоня, Италия;
- Университет на гр. Сплит, Факултет по икономика, Република Хърватска;
- Полтавски университет по икономика и търговия, Украйна;
- Луцки национален технически университет, Украйна;
- „Инвестор.БГ“ АД

Форумът ще бъде открит от проф. д-р Снежана Башева, декан на ФСФ на УНСС и преподавател във ВУЗФ, а приветствия ще поднесат ректорите на УНСС и ВУЗФ - проф. д.ик.н. Стати Статев и доц. д-р Григорий Вазов, съпредседател на Организационния комитет.
Тематичните направления на конференцията са:
1. Финансова политика, финансови пазари, банково дело, инвестиции, застраховане и социално осигуряване
2.. Счетоводна политика и практика, счетоводни стандарти, финансов одит, контролни системи и вътрешен контрол
3. Изследвания и наука, изследователска и развойна дейност, връзка „наука – бизнес“, иновации, конкурентоспособност, управление на проекти
4. Предприемачество, мениджмънт, маркетинг, корпоративен контрол и развитие на бизнеса в България, в ЕС и в глобален мащаб

Силно участие в конференцията ще вземат преподаватели и докторанти във ВУЗФ.  Изпълнителният директор на висшето училище гл. ас. д-р Радостин Вазов, който е и зам.-председател на Организационния комитет на конференцията, ще вземе участие в тържественото пленарно заседание с доклад на тема: „Новите техники и подходи във висшето образование – пътят към успеха на българската икономика“. В рамките на ПЪРВИ ПАНЕЛ - ФИНАНСОВА ПОЛИТИКА, ФИНАНСОВИ ПАЗАРИ, БАНКОВО ДЕЛО, ИНВЕСТИЦИИ, ЗАСТРАХОВАНЕ И СОЦИАЛНО ОСИГУРЯВАНЕ - зам.-ректорът по учебната дейност и качеството на ВУЗФ доц. д-р Виржиния Желязкова ще представи доклад  „Възможности и проблеми пред банките при прехода от линейна към кръгова икономика“, а деканът на академичната програма - доц. д-р Яким Китанов ще изнесе доклад  – „Инвестиционен риск – същност и елементи“.
Във втория  панел - СЧЕТОВОДНА ПОЛИТИКА И ПРАКТИКА, СЧЕТОВОДНИ СТАНДАРТИ, ФИНАНСОВ ОДИТ, КОНТРОЛНИ СИСТЕМИ И ВЪТРЕШЕН КОНТРОЛ, доц. д-р Али Вейсел ще представи „Изразяване на одиторско становище относно нефинансовата декларация“.
Докторанти във ВУЗФ ще се включат в заседанията по панели. Явор Башев ще представи доклад „Fraud Triangle and its Relevance to Financial Statement Fraud“, Дияна Банкова  ще изясни „За някои  проблеми при одитирането на европроекти“, а  Анна Лютакова ще представи „Нефинансовата декларация в Закона за счетоводството – новото име на старата нефинансова информация“.

Пълна и актуална информация за конференцията се публикува на интернет страницата на конференцията: http://www.unwe.bg/12icys
Програмата може да видите тук.