Новини

Новини
1 ноември - Ден на народните будители
1 11 16

1 ноември - Ден на народните будители

Уважаеми преподаватели, студенти, колеги,

Днес, 1 ноември, в Деня на народните будители, отдаваме почит на всички онези славни български духове, които през вековете са успели да отвоюват и съхранят националната ни идентичност, издигайки уникалната българската култура и самосъзнание на един от най-високите европейски върхове. Благодарение на тези просветители, голяма част от които и народни мъченици, днес ние имаме своето изключително културно-историческо наследство, своето българско самочувствие и своята национална гордост.

Наша изключителна чест и отговорност е винаги да носим в сърцата си възрожденския дух на знанието, стремежа към просвета и духовно извисяване. Нека бъдем достойни представители на българската академична общност, да подкрепяме и насочваме духовното израстване на младите българи, нека заедно развиваме и затвърждаваме традициите на нашето висше училище – един от центровете на модерно научно знание!

Скъпи колеги, искрено Ви желая здраве и енергия, сили и вяра във възможностите Ви, успех и удовлетворение от постигнатото. Нека с достойнство да пазим скъпоценното наследство на българските народни будители!

Честит празник!

доц. д-р Григорий Вазов,
Ректор на ВУЗФ