Новини

Новини
 Доц. д-р Евгени Евгениев бе официално поканен за участие на Икономическия форум в Полша
30 8 16

Доц. д-р Евгени Евгениев бе официално поканен за участие на Икономическия форум в Полша

Зам.-ректорът по европейски проекти и продължаващо обучение на Висше училище по застраховане и финанси, доц. д-р Евгени Евгениев бе официално поканен за участие на Икономическия форум, който се организира за 26-та поредна година. Форумът ще се проведе на 6-8 Септември в гр. Криница, Полша. Тазгодишната тема на форума ще бъде "Обединени или разделени? Европа пред предизвикателствата на утрешния ден."

Всяка година, Икономическия форум в Криница събира участници на високо равнице от над 60 държави, с цел да създадат диалог и да развият сътрудничеството между Европейските държави и техните партньори.

Доц. д-р Евгени Евгениев е поканен на форума като говорител и модератор в панела "Предприемачеството и иновациите в Европа- Как технологиите променят света на бизнеса?"

Развитието на новите технологии най-много влияе върху човешката дейност, включително и бизнеса. Новите технологии намират нясто и в изграждането на бизнеси дори и с органичени ресурси. Пример за това са големия брой стартъп-и и бизнес инкубатори, които стартират. От гледна точка на иновациите, Централна и Източна Европа достига развището на останалите държави, част от Европейския Съюз.
Въпреки това, предизвикателствата продължават да съществува като част от тях са:
• Как да бъде достигнато и поддържано иновационното ниво на икономическото развитие във време на нарастваща дигитализация и глобална конкуренция?
• Как компаниите успешно да се приспособят към новите технологии с цел максимализиране на печалбата?
• Кои са успешните истории на компаниите, в които да бъдат лидери на новите технологии и кои са разликите между различните Европейски райони?

Зугмунт Бердучовски, председател на Програмния съвет на Икономическия форум, вярва, че участието на доц. д-р Евгениев в тази сесия ще бъде значителна и ще даде стимул за укрепване на приятелските връзки и сътрудничеството между Европейския съюз и държавите в съседство.