Новини

Новини
Награждаване на победителите в осмото издание на на годишните награди „Застраховател на годината. Пенсионноосигурително дружество на годината. Застрахователен брокер на годината“ за 2015 година.
18 5 16

Награждаване на победителите в осмото издание на на годишните награди „Застраховател на годината. Пенсионноосигурително дружество на годината. Застрахователен брокер на годината“ за 2015 година.

 На тържествена церемония на 17 май 2016 г., при огромен интерес, в препълнената зала “София” на  х-л “Маринела”, бяха наградени победителите в осмото издание на годишните награди „Застраховател на годината. Пенсионноосигурително дружество на годината. Застрахователен брокер на годината“ за 2015 година.

Организатори на събитието са Висшето училище по застраховане и финанси, Асоциацията на българските застрахователи, фондация „Проф. д-р Велеслав Гаврийски”, Българската асоциация на дружествата за допълнително пенсионно осигуряване (БАДДПО) и Българската асоциация на застрахователните брокери (БАЗБ), която се присъедини през 2016 г. Така в рамките на годишните награди “Застраховател на годината” за първи път бяха връчени награди в категория “Застрахователен брокер на годината”.

Церемонията беше открита от ректора на ВУЗФ доц. д-р Григорий Вазов, член на организационния комитет (ОК) на годишните награди, който представи и покани на сцената останалите членове на ОК в състав: г-жа Светла Несторова – председател на УС на Асоциацията на българските застрахователи, председател на Управителния съвет и изпълнителен директор на ЗАД "Булстрад Живот Виена Иншурънс Груп", г-н Никола Абаджиев, председател на УС на БАДДПО, проф. д.ик.н Нено Павлов, председател на УС на фондация “Проф. д-р Велеслав Гаврийски”, г-жа Ивета Кунова, председател на УС на Българската асоциация на застрахователните брокери, г-н Орлин Пенев – главен оперативен директор, изпълнителен вицепрезидент на "Алианц България Холдинг" АД и изпълнителен директор на ЗАД "Алианц България" и г-н Данчо Данчев, председател на Упрaвителния съвет и главен изпълнителен директор на “Дженерали България Холдинг” ЕАД. Доц. Вазов благодари на всички тях, че за пореден път са направили възможно организирането на церемонията по връчване на престижните отличия, наричани в гилдията “Застрахователни Оскари”.

Г-жа Светла Несторова представи наградите в категория “Застраховател на годината”. Призът в категория “Общо застраховане” за 2015 г. спечели ЗАД “Армеец” АД със 187 точки. Наградата беше връчена от зам.-председателя на Комисията за финансов надзор Владимир Савов на изпълнителния директор на дружеството г-жа Цветанка Крумова.

В категория “Животозастраховане”, първо място спечели ЗАД “Алианц България Живот” със 107 точки, а наградата получи Андрей Александров – главен изпълнителен директор на компанията. Призът за най-динамично развиващо се застрахователно дружество за 2015 г. отиде при ЗАД “Асет Иншуърнс” с ръст от 945,36% спрямо предходната година, а наградата беше връчена от Орлин Пенев на изпълнителния директор на дружеството Милен Драгневски.
 
Г-н Никола Абаджиев представи наградите в категория “Пенсионноосигурително дружество на годината”. Те бяха връчени от г-н Хасан Адемов, председател на Комисията по труда, социалната и демографска политика към Народното събрание. Наградата за „Допълнително задължително пенсионно осигуряване“ спечели ПОК “Доверие” АД. Тя беше връчена на г-жа Даниела Петкова, председател на Управителния съвет на дружеството. В категория “Допълнително доброволно пенсионно осигуряване“ първо място спечели ПОД “Алианц България” АД, а наградата получи изпълнителният директор на компанията Страхил Виденов. 
Наградата за най-динамично развиващо се пенсионноосигурително дружество за 2015 г. отиде при “Пенсионноосигурителен институт” АД. Тя беше връчена на доц. Людмила Векова, председател на Съвета на директорите.

Председателят на УС на БАЗБ г-жа Ивета Кунова представи наградите в категория “Застрахователен брокер на годината”. Призът в категория “Общо застраховане” за 2015 г. спечели “Eс ди ай Груп” ООД - с 18 точки. Наградата беше връчена от Светла Несторова на Ясен Христов, съдружник и управител в SDI. В категория “Животозастраховане”, първо място спечели “Аон България” ЕООД – със 17 точки. Наградата връчи Коста Чолаков, председател на УС и главен изпълнителен директор на ДЗИ, а от името на компанията я прие управителят – Румяна Босева.  Приз в категорията „Най-динамично развиващ се застрахователен брокер” през 2015 г. спечели “ВР Груп” ООД с 10 точки.

Класирането на компаниите и победителите в отделните категории бяха определени от експертно жури, съставено от представители на петте организации на база обективни критерии и показатели като пазарен дял, технически резултат, платени обезщетения, акумулирани премии, граница на платежоспособност и др.
Наградените дружества получиха грамоти и пластики, изработени от художника Андрей Янев.
 
Фондация „Проф. д-р Велеслав Гаврийски” връчи за 18-та поредна година специални персонални награди на заслужили експерти за цялостен принос в развитието на българското застраховане и осигуряване, както и за застрахователно посредничество. Наградите бяха представени от председателя на УС на фондацията проф. д.ик.н. Нено Павлов.

Призът за цялостен принос в развитието на българското застраховане беше присъден на г-н Максим Сираков, член на УС и изпълнителен директор на ЗАД „Алианц България” АД. Наградата му връчи ректорът на УНСС проф. д.ик.н. Стати Статев. Наградата за цялостен принос в развитието на осигурителните системи в България получи г-жа Ангелинка Петрова, изпълнителен директор на ПОК „Доверие”АД. Тя й беше връчена от управителя на НОИ Бисер Петков. Специалната награда за особен принос в развитието на  посредничеството в застраховането получи г-жа Анета Петрова - управител на консултантски застрахователен център „Булстар”. Наградата й беше връчена от Светослав Гаврийски, главен изпълнителен директор на “Алианц Банк България”.
Призьорите на фондация „Проф. д-р Велеслав Гаврийски”  получиха  специално изработени статуетки на богинята на победата „Нике”, грамоти и значки с лика на патрона на фондацията.

На церемонията присъстваха топ мениджъри на застрахователни компании, банки, пенсионни дружества, представители на държавните институции, на научните и академичните среди.

Медийни партньори на събитието са Дарик радио, медийна група “Медия Икономика България”, сп. “Икономика”, сп. “Мениджър”, в-к „Банкер“, в-к „Застраховател прес“, Econ.bg, Inews.bg, Insmarket.bg, Klassa.bg.

Снимки от събитието може да намерите ТУК