Новини

Новини
Новите програмни акредитации на ВУЗФ за професионално направление "Икономика" и докторски програми
5 5 16

Новите програмни акредитации на ВУЗФ за професионално направление "Икономика" и докторски програми

През месец април 2016 г. приключиха процедурите за програмна акредитация на професионалното направление "Икономика" на ВУЗФ и на докторските програми "Финанси, застраховане и осигуряване" и "Счетоводство, контрол и анализ" от направление "Икономика".

С протокол № 6 от 23.03.2016 г., постоянната комисия по стопански науки и управление към НАОА оцени професионалното направление "Икономика" с обща оценка 9,03 при най-висока възможна 10, за срок от шест години. Докторските програми "Финанси, застраховане и осигуряване" и "Счетоводство, контрол и анализ" получиха оценка от 8,95 при най-висока възможна 10, за срок от пет години.  

Тази оценки са едни от най-високите, получавани от висшите училища у нас. Този резултат показва постигането на изключително качествено ниво на образование, непрестанно адаптиране и усъвършенстване на учебните програми и  отлична подготовка на студентите за очакващия ги динамичен пазар на труда и бъдещо кариерно развитие. Така ВУЗФ затвърждава своята мисия да бъде образец за прилагане на най-добрите практики в образователното дело в страните от Европа и света и продължава с постигането на стратегически си цели за развитие на образователната  и научноизследователската дейност, материално-техническата и информационната база и кадровото осигуряване.

Акредитациите може да видите ТУК