Новини

Новини
Кръгла маса на тема “Предизвикателствата пред преподаването на дисциплини по международна икономика”
24 4 16

Кръгла маса на тема “Предизвикателствата пред преподаването на дисциплини по международна икономика”

Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) организира кръглата маса на тема “Предизвикателствата пред преподаването на дисциплини по международна икономика”. Тя ще се проведе на 26 април 2016 г. (вторник), от 10.30 часа във ВУЗФ, ет. 5, заседателна зала, адрес: гр. София, кв. “Овча купел”, ул. “Гусла” № 1.

Икономическата криза и последвалото бавно възстановяване на световната икономика поставят пред преподавателите нови предизвикателства. Преосмислят се парадигмите, възникват нови теми, засилва се интересът към тематиката, увеличава се дисперсията в интерператцията на икономическите процеси в света. Студентите се нуждаят от сериозна теоретична база за осмисляне на позиционирането на българската икономика в динамично променящото се световно стопанство. Като изключително отворена икономика, тя е подложена на непрекъснати външни шокове, устояването на които се нуждае от анализ и обяснение.

Целите на кръглата маса са:
• да се обсъдят предизвикателствата, които новите реалности поставят пред съдържанието и насочеността на учебния процес по международна икономика;
• да се дискутира мястото на дисциплините по международна икономика в съвременните учебни планове;
• да се очертаят горещите теми на обучението по международна икономика.

Очакваме кръглата маса да допринесе за повече синхрон и съвместна работа между преподавателите за създаването на високообразовани и подготвени икономисти за предизвикателствата на глобалната икономика.

Програмата за събитието можете да видите ТУК