Новини

Новини
Вицепрезидентът на ВУЗФ г-жа Детелина Смилкова беше преизбрана за председател на БАУХ
10 3 16

Вицепрезидентът на ВУЗФ г-жа Детелина Смилкова беше преизбрана за председател на БАУХ

Българската асоциация за управление на хора избра нов управителн съвет и посочи приоритетите за сектора през 2016 г. Детелина Смилкова, вицепрезидент на ВУЗФ беше преизбрана за председател.


Преодоляване на острата липса на кадри и пропастта между образованието и бизнеса ще бъде основен приоритет за управлението на човешките ресурси в страната през 2016 година. До края на тази година Европа ще има нужда от над 900 000 подготвени високо технологични специалисти, а ще се дипломират едва 100 000 хиляди. Пропастта е огромна. Само за Европа за една година търсенето на неквалифицирани работници ще намалее с  близо 12 милиона и това е голям проблем за България.
Намаляването на различията в обществото (образователни и социални) и повишаване нивото на самата професия са също част от приоритетните задачи на сектора. Това ще са и целите на новия управителен съвет, избран на Общото събрание на организацията в състав:
 
•  Анелия Горгорова, управител, Кий Съксес Индикейтърс
•  Георги Първанов, член на борда на ICCI, управител на GP Career Club
•  Детелина Смилкова, вицепрезидент, ВУЗФ - Университет по финанси, бизнес и предприемачество
•  Добромира Манасиева, ръководител Човешки ресурси, Experian Bulgaria
•  Светлана Вълева, ЧР консултант
•  Светослав Богатинов, директор ЧР и администрация, А Дейта Про
•  Христо Стоянов, ЧР консултант

За председател на асоциацията бе преизбрана Детелина Смилкова, вицепрезидент на ВУЗФ, председател от май 2015 г. и член на УС на Асоциацията от 2 години.  Детелина работи активно в ресора Образование и бизнес. Номинацията й бе предложена от членовете на УС в съответствие с преформулирането на стратегическите приоритети на Асоциацията и съобразно фокуса за 2016 г., утвърден от Общото Събрание на БАУХ, за отваряне към социалната и бизнес среда, ориентиране към мениджърите, които управляват хора на стратегическо и на оперативно ниво, и към младите хора, в подкрепа на споделянето на знания и партньорство с учебни заведения. 
Членовета на БАУХ са над 2000 корпоративни и индивидуални в това число над 250 чужди инвеститора. През изминалата година асоциацията е привлякла 61 нови членове – 15 корпоративни I  46 индивидуални. Проведени са 12 успешни събития с близо 2000 посетители общо 4 значими секторни проектa и 3 проекта от голяма обществена значимост.