Новини

Новини
Програма за обмен на знания на корейското правителство в България
24 2 16

Програма за обмен на знания на корейското правителство в България

Института за икономически изследвания (ИИИ) към БАН днес беше домакин на работен семинар, който представи три доклада от Програмата за обмен на знанията на корейското правителство, реализирани през 2015 г. ИИИ към БАН е един от силните научни партньори на ВУЗФ –проект на ВУЗФ за повишаване на квалификацията и обучение на докторанти беше реализиран успешно именно съвместно с ИИИ към БАН между 2013-2015 г., финансиран от оперативна програма „Развитие на човешките ресурси 2007-2013 г.” Естествена връзка с института е нашият водещ преподавател, доц. Даниела Бобева, която също така беше ръководител (като представител на ИИИ към БАН) на един от проектите на Корейската програма за 2015 г – научноизследователски проект за управление на държавни предприятия.


Аудитория от водещи учени и изследователи, между които и доц. Евгени Евгениев, зам.-ректор по европейските проекти и продължаващото обучение на ВУЗФ, беше запозната с основните резултати от трите научно-изследователските проекти, реализирани през 2015 г. в областта на държавните предприятия, управлението на отпадъци с водещ партньор Министерство на околната среда и водите и управление на София Тех Парк АД, с водещ партньор първият технологичен парк в България.


ВУЗФ е тясно свързан с Република Корея, като в съвместно партньорство с Посолството на Република Корея в България и Министерството на образованието и науката и София Тех Парк АД бяха организирани поредица от събития през 2014 г. и 2015 г. Целта на тези събития беше да се пренесе у нас опитът на Корея в областта на икономическото развитие, иновационната, образователната и изследовалската система. Бивши министри на Република Корея, водещи корейски експерти от Организацията за икономическо сътрудничество и развитие, директор на Корейски иновационен център в Брюксел бяха гости на ВУЗФ в България в предходните две години.


Повече информация за Корейската програма за изследвания, може да се намери тук.