Новини

Новини
Гл. ас. д-р Наталия Футекова ще бъде предложена за академичната длъжност "доцент"
19 2 16

Гл. ас. д-р Наталия Футекова ще бъде предложена за академичната длъжност "доцент"

Научното жури на конкурса  за заемане на академичната длъжност "доцент" по професионално направление 3.8 Икономика (бизнес информатика и комуникации) заседава вчера във ВУЗФ в състав проф. д.ик.н. Кирил Ангелов, доц. д-р инж. Румен Трифонов, проф. днп Сава Гроздев, доц.д-р Виржиния Желязкова, проф. д-р Ташо Ташев, доц. д-р Десислава Йосифова, доц. д-р Росен Николаев. Журито единодушно реши да предложи на следващия Академичен съвет  гл.ас.д-р Наталия Футекова за длъжността "доцент".

Ръководството на ВУЗФ отправя своите поздравления към д-р Футекова за нейния успех и благодарности към приноса ѝ за развитието на българското висше образование. Магистърската програма "Бизнес анализ и ERP решения" се провежда в партньорство между ВУЗФ и „И Ар Пи България” (ERP.BG), където д-р Футекова е управляващ съдружник.

Тя е и създател и на методологията за внедряване на софтуерните продукти на компанията. Академичният ѝ път започва с магистърска степен от Университета по национално и световно стопанство (УНСС), специалност „Икономика на съобщенията“, и докторска степен от същия университет със специалност „Приложение на изчислителната техника в икономиката“. Научните й интереси са в областта на развитието на ERP системите и останалите бизнес софтуерни решения, управлението на бизнеса и внедряването на информационни системи. В момента д-р Наталия Футекова е и преподавател във ВУЗФ.

Пожелаваме ѝ още много професионални и лични постижения, както и да продължим заедно да градим иновативните мостове между висшето образование и бизнеса!