Новини

Новини
Церемония по присъждане на почетното научно звание "Доктор хонорис кауза" на ВУЗФ на Люсиен Хейсенс
16 2 16

Церемония по присъждане на почетното научно звание "Доктор хонорис кауза" на ВУЗФ на Люсиен Хейсенс

На 19 февруари 2016 г., от 11.30 часа, в хотел „RIU Pravets Resort”, гр. Правец, ще се проведе тържествената церемония по удостояване с почетното научно звание “Доктор хонорис кауза” на ВУЗФ на г-н Люсиен Хейсенс, изпълнителен директор на KBC Bank & Insurance, член на Изпълнителния съвет на KBC Груп и председател на Надзорните съвети на ДЗИ и СИБАНК.


 Събитието се организира съвместно от Висшето училище по застраховане и финанси и ДЗИ.


 Отличието се присъжда с решение на академичния съвет на висшето училище, взето на 26 януари т.г., за приноса на Люсиен Хейсенс в управлението и развитието на KBC Bank&Insurance и за създаването на съвместна магистърска програма на ВУЗФ и ДЗИ - “Иновации и бизнес процеси в застраховането”.    
Церемонията ще бъде открита от ректора на ВУЗФ доц. д-р Григорий Вазов, а Люсиен Хейсенс ще изнесе академично слово на тема “Банково-застрахователният модел на KBC”.

Професионалният път на Люк Хейсенс започва през 1977 г., когато се присъединява към Kredietbank N.V. Последователно заема постовете валутен търговец, представител на банката и управител на клоновете в Хонконг, Бахрейн, Лос Анжелис и Антверпен. През 1994 г. се издига до генерален мениджър на Kredietbank в Антверпен. След сливането на банката с ABB-Insurance и CERA (Centrale Raiffeisenkas) Bank и създаването на КBC Bank&Insurance Holding през 1998 г., през 2000 г. Хейсенс става старши генерален мениджър на KBC Bank. От 2011 г. е изпълнителен директор на KBC Bank&Insurance и член на Изпълнителния съвет на KBC Group. От 2014 г. е председател на Надзорните съвети на Сибанк и на ДЗИ, които са част от KBC Group.


На събитието ще присъстват ръководствата на ВУЗФ, ДЗИ и СИБАНК, членове на академичния съвет на висшето училище, гости от централното управление на КBC Груп в Брюксел.
Люсиен Хейсенс ще бъде 7-мият носител на почетното звание “Доктор хонорис кауза” на ВУЗФ. 

Можете да се запознаете в детайли с кариерата на Люк Хейсенс от неговото резюме ТУК.

Официалната покана за церемонията ще откриете ТУК.