Новини

Новини
Регистрация за конкурса „Наградите на БАИТ” за 2015г.
5 1 16

Регистрация за конкурса „Наградите на БАИТ” за 2015г.

Остават 7 дни до крайния срок за регистрация за конкурса „Наградите на БАИТ” за 2015г.

Поканата към преподаватели и студенти е да кандидатстват в две от категориите – Образователна награда и Студентска награда.

Образователна награда има за цел да отличи личности/екипи, работещи в сферата на образованието /училище, университет, БАН/ с принос за развитието и внедряването на информационните и комуникационни технологии в учебния процес и/или създали методика и учебни програми за подготовка на кадри за нуждите на ИКТ бизнеса.

Победителите до сега в тази категория са били: 2014 - Софтуерен университет ООД; 2013 – Уча.се; 2012 – Академия Телерик; 2011 – Нимеро ЕООД.

Студентска награда ще отличи студент/екип от студенти за създаден и приложен проект в сферата на информационните технологии.

Победителите до сега в тази категория са били: 2014 - Иван Атанасов от  Университет по библиотекознание и информационни технологии; 2013 – екип от МГУ и Десислав Кузманов от ТУ София; 2012 – Денислав Лефтеров от ПУ и Здравко Велинов от ТУ София; 2011 – екип от МГУ.

До този момент са направени 45 регистрации в 12 категории – Образователна награда, Студентска награда, Държавна администрация, Общинска администрация, Бизнес иновативност, Корпоративна и социална отговорност, StartUp компания, Мобилни решения, е-Business, Развлекателен софтуер, Журналистически принос и Специална награда за значим принос.

Регистрацията е безплатна и ще бъде отворена до 24.00 ч. на 12 януари 2016г. включително на http://bait-awards.bg/pages/Registration/.

Кампанията и церемонията се провеждат под патронажа на Президента на Република България Росен Плевнелиев, който по традиция връчва Специалната награда.

Тази година евродепутатът и eSkills посланик Ева Паунова ще награди по един представител на победителите в 12-те категории на конкурса с работно посещение в Брюксел. Отличените победители ще посетят европейските институции в Брюксел като в рамките на визитата ще имат възможност да проведат работни срещи на високо ниво с представители на ЕК, евродепутати и неправителствени организации, активни в оформянето на регулаторната рамка на Дигитална Европа.

Освен статуетките и грамоти всички победители в конкурса получават и парични награди под формата на ваучери, срещу чиято стойност имат възможност да закупят стоки или услуги от компании, членове на БАИТ.

Наградите ще бъдат връчени на официална церемония в началото на м. февруари 2016 г. Датата и мястото ще бъдат посочени допълнително.

Регистрационната форма и регламентът на конкурса са публикувани на сайта на наградите www.bait-awards.bg.

5-то издание на „Наградите на БАИТ“ се провежда в рамките на кампанията eSkills for Jobs 2015-2016, която цели да повиши осведомеността на гражданите за нуждата от подобряване на електронните им умения. Инициативата се реализира едновременно в 21 държави на ЕС, като БАИТ е изпълнител за България. На национално ниво инициативата обединява 9 eSkills посланици, сред които Ева Паунова, вицепремиерът Ивайло Калфин, Анна-Мари Виламовска, съветник в президентството, както представители на бизнеса.

За БАИТ

БАИТ (www.bait.bg) е най-голямата и представителна ИТ асоциация, създадена през 1995 г., в нея пряко членуват около 100 компании, за които работят 10 000 ИКТ специалисти и генерират 2.7 млрд. лв. годишен оборот. Компаниите покриват целия ИКТ спектър – софтуер, хардуер, телекомуникации, системата интеграция, интернет доставчици. БАИТ е член на най-мощната и влиятелна европейска асоциация на ИКТ индустрията Digital Europe, в чийто управляващ борд има и свой представител.