Новини

Новини
Трета научна конференция "Иновациите: Двигател за икономическия растеж - 2015"
19 10 15

Трета научна конференция "Иновациите: Двигател за икономическия растеж - 2015"

Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) е организатор и домакин на Третата научна конференция на тема „Иновациите: двигател за икономическия растеж – 2015″, която ще се проведе на 26 октомври 2015 г. в зала 501 на ВУЗФ, гр. София.
Тази година научният форум е посветен на постигнатите резултати от  изпълнението на проекта „Повишаване качеството на образованието и на научните изследвания в областта на бизнес инженерството за изграждане на икономика, основана на знанието (иновациите) и финансите“. Проектът е финансиран от Оперативна програма „Човешки ресурси“ и се осъществява от ВУЗФ в партньорство с Института за икономически изследвания към Българската академия на науките.
Третото издание на форума е продължение на дискусиите, организирани от ВУЗФ през 2013 г. и 2014 г. (за повече информация, ino.vuzf.bg). Тази година акцентът ще бъде поставен  върху научните резултати в сферата на бизнеса като цяло, по-специално на финансовия сектор и на външнотърговската дейност. Ще бъдат обсъдени политики и добри практики за развитие и подкрепа на иновативните дейности.
Научната конференция ще бъде открита с поздравителна реч от посланика на Израел в България. В обсъжданията ще се включат преподаватели, докторанти и изследователи от ВУЗФ, БАН и други академични институции.
Темите, който ще се дискутират по време на конференцията са:

• Иновации във финансовия сектор
• Иновации в бизнеса
• Иновативни подходи за анализ на външнотърговската дейност на фирми и   външнотърговските отношения на държави

По време на събитието участие ще вземат наши и чуждестранни експерти, представители на държавни институции, на бизнеса и на академичните среди, журналисти.

Още по време на първото си издание през 2013 г. конференцията се оформи като платформа за дискусия между бизнеса и правителството в областта на иновативните технологии, с конкретни инициативи, насочени към устойчивото развитие на бизнеса. В предишните два форума взеха участие авторитетни лектори от Австрия, Германия, Дания, Индия, Израел, Унгария, САЩ и др. Участниците се запознаха с общата рамка за устойчиво развитие на бизнеса в България, бяха представени утвърдени международни практики в тази сфера, като с представители на правителството се обсъдиха реални действия, подкрепа и стимулиране на инвестициите в иновации и нови производства.

Програма на конференцията можете да намеррите ТУК.