Новини

Новини
ВУЗФ организира научен форум "Иновациите: Двигател за икономическия растеж - 2015"
12 10 15

ВУЗФ организира научен форум "Иновациите: Двигател за икономическия растеж - 2015"

Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) организира научен форум  „Иновациите: двигател за икономическия растеж – 2015″, който ще се проведе на 26 октомври 2015 г. в зала 501 на ВУЗФ, гр. София. Конференцията се провежда за трета поредна година. Тази година, тя е посветена на резултатите от научния проект „Повишаване качеството на образованието и на научните изследвания в областта на бизнес–инженерството за изграждане на икономика, основана на знанието (иновациите) и финансите“, който е финансиран от Оперативна програма „Човешки ресурси“. Проектът се осъществява от ВУЗФ в партньорство с Института за икономически изследвания към Българската академия на науките.
Третото издание на форума е продължение на дискусията, организирана от ВУЗФ през 2013 г. и 2014 г. (за повече информация, ino.vuzf.bg). На събитието тази година ще се акцентира върху научни резултати в сферата на финансовия сектор, бизнеса като цяло и външнотъргвоската дейност. Участниците ще обсъдят политики и добри практики за развитие и подкрепа на иновативните дейности.
Форумът ще бъде открит с поздравителна реч от посланика на Израел в България. В обсъжданията ще се включат преподаватели, докторанти и изследователи от ВУЗФ и БАН.
Темите, обект на дискусия на форума ще бъдат:
• Иновации във финансовия сектор
• Иновации в бизнеса
• Иновативни подходи за анализ на външнотърговска дейност на фирми и външнотърговските отношения на държави
На конференцията ще присъстват представители на държавни институции, бизнеса, академичните среди, международни и национални експерти и журналисти. Конференцията се оформи още в първото си издание през 2013 г. като платформа за дискусия между бизнеса и правителството в областта на иновативните технологии, с конкретни инициативи в областта на устойчивото развитие на бизнеса. В предходните издания на конференцията взеха участие международни лектори от Австрия, Германия, Дания, Индия, Израел, Унгария, САЩ и др. Участниците се запознават с общата рамка за устойчиво развитие на бизнеса в България, с утвърдени международни практики в тази сфера, като с представители на правителството се обсъждат реални действия, подкрепа и стимулиране на инвестициите в иновации и нови производства.

 

Очаквайте програма на конференцията.