Новини

Новини
Ректорът на ВУЗФ ще вземe участие в Българо-израелски форум за иновации и стартиращ бизнес
15 7 15

Ректорът на ВУЗФ ще вземe участие в Българо-израелски форум за иновации и стартиращ бизнес

На 15 и 16 юли 2015 г. ще се проведе двудневен форум на тема „Възможности за развитие на Българо-израелски проекти за иновации и стартиращ бизнес“. Събитието е под патронажа на Министерството на икономиката на Република България и се организира съвместно с Посолството на Държавата Израел като част от проявите, посветени на 25 години от подновяване на дипломатическите отношения между България и Израел.
Форумът ще бъде открит от министър-председателя на Р България г-н Бойко Борисов, от посланика на Държавата Израел в България Н.Пр. Shaul Kamisa Raz, както и от  председателя на Българската академия на науките акад. Стефан Воденичаров и председателя на Израелската академия на науките проф. Рут Арнон.
Г-н Янив Алфи от Българския център за иновации ще направи презентация на тема "Израелският модел на технологични инкубатори". Ели Фукс ще презентира на тема “Гъвкави и интелигентни градове”, д-р Ив Битон ще направи презентация на тема „Хибриди и онлайн здравни услуги“, а г-н Йорам Садан ще представи технологиите “Хоризонт” и възможностите за съвместни проекти.
Презентации от българска страна ще направят акад. Стефан Воденичаров, БАН, Стамен Янев, изпълнителен директор на Агенцията за инвестиции, Никола Стоянов,  заместник-изпълнителен директор на Агенцията за малки и средни предприятия. Участие във форума от страна на ВУЗФ ще вземе ректора на висшето училище доц. д-р Григорий Вазов.
Първият ден на форума ще бъде открит от г-жа Даниела Везиева, зам.-министър на икономиката.  Той ще премине като поредица от работни срещи, по време на които ще се обсъдят възможностите за сътрудничество и разработване на двустранни проекти в областта на иновациите с фокус върху информационните технологии и транспорта, медицината, енергетиката, образованието, науката и отбраната, регионалното сътрудничество. ВУЗФ ще бъде представено от изпълнителния  директор гл. ас. д-р Радостин Вазов.