Новини

Новини
Престижен финансов форум „Иновации“ организират ВУЗФ и Асоциация Банка на годината
15 6 15

Престижен финансов форум „Иновации“ организират ВУЗФ и Асоциация Банка на годината

Висшето училище за застраховане и финанси и Асоциация Банка на годината организират престижен Финансов форум „Иновации“ на 16.06.2015 г. в „София Хотел Балкан“. Събитието се провежда за втора поредна година и привлича топ лектори от България, САЩ, Великобритания, Израел, Белгия, Холандия, Швейцария.
Дискусиите в конференцията са организирани в три панела. Първият е посветен на иновирането във финансовия бизнес – стимули, регулация, президвикателства, вторият панел разглежда технологичните иновации, а третият – ще търси отговори на въпроса имат ли алтернатива финансовите иновации.
Участниците от българска страна са топ мениджъри и представители на водещите банки в страната, на небанкови финансови институции, технологични компании, компании с иновационни продукти и проекти, стартъп акселератори и други. Сред основните говорители в конференцията са висши мениджъри от Уникредит Булбанк, Сибанк, Пощенска банка, Райфайзен банк, Банксервиз, Хюлет Пакард България и др.
Чуждестранното участие във форума е на много високо ниво, коментира доц. д-р Григорий Вазов, ректор на ВУЗФ. В трите дискусионни панела се очакват д-р Фернандо Монтес-Негрет, директор на Финансов център за аналитична подкрепа на Световната банка във Виена (FinSAC) и Доктор хонорис кауза на ВУЗФ, Софи Бертин, мениджър Корпоративно развитие на SIXGroup, Ералд Гус, вицепрезидент на Skrill, Винс Пауър, Skrill, Kарин Майер Рубинщайн, главен изпълнителен директор, Israel Advanced Technology Industries (IATI).
Българските и чуждестранни финансови експерти ще коментират промените, нужни на българските банки, за да отговорят на иновативните тенденции в световното банкиране, както и различните възможности за финансиране на иновации.
Ключовите презентации ще са посветени на регионалната киберсигурност във финансовия сектор,  влиянието на новите технологии и регулацията върху работата на банките, бъдещето на банковото посредничество, националната карта БиКарт, фактор за развитие на пазара на картови транзакции, тенденциите в методите за разплащания, иновации в полза на клиента и др.


Всичко за форума можете да откриете на  www.finance-ino.vuzf.bg