Новини

Новини

Конкурс за студентско есе организира представителството на Европейската комисия в България

Представителството на Европейската комисия в България в сътрудничество с Институт за икономическа политика организира Конкурс за студентско есе на тема: „Планът за инвестиции за Европа – моята визия за проектите, от които България и Европейският съюз имат нужда“.

В конкурса участие могат да вземат български граждани, които се обучават във висше учебно заведение в България или в чужбина и са на възраст до 27 години.

След прецизна оценка от тричленното жури, ще бъдат отличени трите най-добри есета в конкурса. Авторите на трите отличени есета ще бъдат наградени с пътуване до Брюксел и посещение на Европейските институции! Наградите ще бъдат връчени на 16 април 2015 г. по време на официална церемония лично от г-н Юрки Катайнен, заместник-председател на Европейската комисия с ресор „Работни места, растеж, инвестиции и конкурентоспособност", отговарящ за Плана за инвестиции за Европа.

Крайният срок за изпращане на студентските есета е 9 март 2015 г. Повече подробности относно конкурса и изискванията към есето, можете да намерите в ТУК.

Информация за Конкурса за студентско есе, както и апликационната форма можете да намерите и на сайта на ИИП.