Новини

Новини

Втори национален конкурс за есе

Клуб „Финанси” при Икономически университет – Варна организира за втора поредна година конкурс за студентско есе. Темите за студенти е - „Какви може да са причините за следващата икономическа криза“ , а за ученици - „Кариера на икономист в България – мит или реалност“.

Най-доброто студентско есе ще бъде наградено с 250 лв. Отличените с второ и трето място съответно ще получат 150 лв. и 100 лв. Победителят сред учениците ще бъде награден със 100 лв. Междунанродни студентски карти ISIC, 6-месечен дигитален абонамент за в. "Капитал", 12-месечен хостинг и USB памет ще получат авторите на десетте най-добри творби. Ще бъдат раздавани още предметни награди. Всички автори ще получат сертификат за участие.

Всеки студент/ученик може да изпрати авторското си есе в размер до 5 страници на адрес essays_finance@ue-varna.bg. Крайният срок е 31.03.2015 г. Есетата трябва да се изпращат анонимно. Участниците трябва да оставят трите си имена, курс/клас, специалност и университет/училище като текст в писмото. Творбите ще оценява авторитетно жури, съставено от преподаватели от ИУ – Варна. Председател е проф. Стефан Вачков, ръководител катедра „Финанси” на ИУ – Варна. Награждаването ще се проведе през месец април в Икономически университет – Варна по време на национален бизнес форум, организиран от Клуб „Финанси”. Повече информация за конкурса и Клуба можете на откриете на официалния му сайт - http://finance-club.ue-varna.bg/ както и на Facebook страницата му www.facebook.com/FinanceClubUE.