Новини

Новини

Семинар за студенти Paving Youths’ Way организира Институтът за икономическа политика

Институтът за икономическа политика (ИИП) с подкрепата на фондация “Ханс Зайдел” подготвя единадесетото издание от серията обучителни семинари за студенти Paving Youths’ Way, което ще се проведе в периода 20 – 22 февруари 2015 г. в хотел „Дружба“, Банкя. Този път темата на семинара ще бъде „Конкурентни компании и конкурентноспособна икономика - възможности и ограничения“. По време на тридневното обучение избраните участници ще имат възможността да дискутират въпроси като: Какви са основните предизвикателства и перспективи пред конкурентноспособността на българската икономика? Конкурентноспособни ли са българските компании и какви са възможностите пред тях за навлизане на чуждестранни пазари? Какви са условията за правене на бизнес в България и на Балканите и как можем по-успешно да привличаме чуждестранни инвестиции?

Обучението е предназначено за български граждани до 27 години, които са редовно записани във висши учебни заведения на територията на страната или чужбина и отговарят на едно от следните условия:
• да са студенти във втори, трети или четвърти курс на бакалавърска степен;
• да се обучават в магистърска степен;
• да са младежи до 27 години, дипломирали се през последните шест месеца.

Участието в семинара е безплатно за всички участници – организаторите покриват разходите за настаняване, прехрана и обучителни материали и организират групов транспорт София-Банкя-София.

Краен срок за регистрация за участие в семинара 8 февруари т.г.

Повече информация за семинара, както и апликационната форма можете да намерите  ТУК.