Новини

Новини
На официална церемония днес тържествено беше открита новата учебна година във ВУЗФ
6 10 14

На официална церемония днес тържествено беше открита новата учебна година във ВУЗФ

На 6-ти октомври т.г се състоя официалната церемония по откриване на новата учебна 2014/2015 година във ВУЗФ. Тържеството беше уважено от заместника на посланика на Индонезия в България - Нейно превъзходителство г-жа Дина Мартина, от ректора на Университета по архитектура, строителство и геодезия - проф. д-р инж. Красимир Петров, от изпълнителния директор на Банка ДСК и член на Настоятелството на ВУЗФ – г-жа Диана Митева, от почетния консул на Шри Ланка в България и член на Настоятелството на ВУЗФ – г-н Борислав Сарандев и други официални гости.
В препълнената зала 501, ректорът на ВУЗФ – доц. д-р Григорий Вазов приветства първокурсниците с „Добре дошли“ в различния университет. „Вие сте най-добрите студенти, ще се обучавате от най-добрите преподаватели в България в най-добрите условия като материална база. Предстои ви много учене, няма да ви бъде лесно, но резултатът ще бъде вашият категоричен успех. Вие сте обречени да успеете“, заяви доц. Вазов. Той изтъкна, че дипломите на ВУЗФ са особено ценни, тъй като са единствените в България, които носят печата на Британския акредитационен съвет.
По време на церемонията беше награден отборът по математика на ВУЗФ за много доброто му представяне на последната Национална олимпиада по математика под ръководството на проф. дпн Сава Гроздев.

На финала на церемонията доц. Вазов обяви, че традиционното Welcome Party за всички първокурсници, студенти и преподаватели на ВУЗФ, по-късно вечерта, ще бъде в клуб 365. Очакват ви много забавления, томбола, игри и незабравими емоции, не ни пропускайте, обещават организаторите на партито.

Атмосфера от церемонията можете да видите ТУК.