Новини

Новини

Основен курс по лично финансово планиране – всичко, което трябва да знаете, за да са Ви полезни парите

Висшето училище по застраховане и финанси  ще бъде домакин на еднодневен основен курс по лично финансово планиране на 15 март 2014 г., събота, организиран от   компанията за лично финансово планиране Fast Development и ЕЛАНА Финансов Холдинг.

Той е предназначен за всички, които желаят да получат основни познания как да управляват личните си финанси така, че да разполагат с допълнителен доход, да реализират свои лични планове и мечти, да осъществят амбициите за децата си и да си осигурят достоен живот, когато вече не са в активна възраст.

Курсът включва всичко, което човек трябва да притежава като основна култура в областта на оценката на финансите на домакинството, застраховане, пенсионно осигуряване, спестяване и възможности за инвестиции, умно ползване на кредитиране.

Обучението ще се проведе от четири опитни експерти, с дългогодишен опит в различните сектори на финансите: Преслав Китипов, дипломиран финансов консултант от Fast Development; доц. Бисер Петков, дългогодишен експерт в осигуряване; Ивайло Пенев, ръководител "Управление на активи" в ЕЛАНА Фонд Мениджмънт; Цветослав Цачев, ръководител отдел "Анализи", в инвестиционния посредник ЕЛАНА Трейдинг.

Цената на курса е 128 лв. и включва също учебни материали, освежаващи напитки и обяд.

Промоционална цена за ранно записване за курса – 98 лв. до 15 февруари 2014 г.

Клиентите на ЕЛАНА Финансов Холдинг и студентите от Висше училище за застраховане и финанси (ВУЗФ) ползват преференциални условия.

Цена за клиенти на ЕЛАНА Финансов Холдинг - 98 лв. ; при записване до 15 февруари - 89 лв.

Цена за студенти на ВУЗФ - 89 лв.


При въпроси, лице за контакт: Диана Славчева, Fast Development, мобилен тел. 0885 737 634, е-mail: info@fdvp.eu

Какво ще научите и разберете от курса:

1. Как да разграничите желанията от целите? Защо има нужда от финансово планиране и каква полза ни носи то? Къде са парите ви? Отчет и бюджет на домакинството

2. Как да защитите това което имате? Застраховките - суеверие, необходимост или просто (без)смислени разходи?

3. Пенсионно осигуряване – как да си осигурите достоен живот при оттегляне от активна дейност

4. Защо се инвестира и какви са възможностите за инвестиции? Да инвестирам сам, да купя дялове от фонд или да доверя парите си на индивидуално управление? Как мога да управлявам сам инвестиционен портфейл с акции и да получавам пасивен доход?

5. Как да изберем подходящ кредит? ГПР – какво включва, какво да питаме, как да сравняваме? Променя ли се лихвата по вашия кредит и при какви условия?

Изтеглете подробна програма (pdf)

Подробно за лекторите:

Преслав Китипов, Дипломиран финансов консултант®, Fast Development
Експерт с дългогодишен опит в банковата система и на капиталовите пазари, г-н Китипов понастоящем управлява компанията, изцяло фокусирана в областта на личното финансово планиране - Fast Development Ltd. Носител на званието ДФК®присъдено му от Института за дипломирани финансови консултанти - стандартоопределящ и дисциплиниращ орган в областта на индивидуалните и семейни финансови услуги. Членува във Financial Planning Association (USА) и Chartered Insurance Institute (UK). Има лиценз за инвестиционен консултант и брокер на ценни книжа. Преподава във Висшето училище по застраховане и финанси(ВУЗФ). Магистър по Бизнес администрация за ръководни кадри (EMBA) от The University of Sheffield, също Магистър от УНСС – специалност Публични финанси, и е Бакалавър по Икономическа информатика от ИУ-Варна.

Доц. Бисер Петков, Управител на Националния осигурителен институт
Дългогодишен експерт в областта на осигуряването, г-н Петков е управител на НОИ от 2011 ч. Той е член-съучредител на Института на дипломираните финансови консултанти, преподавател в УНСС и бивш зам.-председател на Комисията за финансов надзор, където до 2009 г. отговаряше за надзора над пенсионно-осигурителните компании. Завършил е Икономика в УНСС. Участвал е в редица специализации в университети във Великобритания и Австрия, както и проведени от Института на Световната банка по въпросите за пенсионната реформа.

Ивайло Пенев, CFA, ръководител "Управление на активи", ЕЛАНА Фонд Мениджмънт
Ивайло Пенев е ръководител отдел "Управление на активи" на един от първите в страната фонд мениджъри ЕЛАНА Фонд Мениджмънт, който понастоящем управлява 7 взаимни фонда с активи близо 40 млн. лв. и десетки индивидуални инвестиционни портфейли. Ивайло Пенев също е член на Съвета на директорите на компанията. Той е лицензиран инвестиционен консултант, сертифициран финансов анализатор (CFA), а също притежава лиценз за оценител на недвижими имоти.
Г-н Пенев е с над 10 години опит в управлението на активи и търговия на финансовите пазари. Завършил е "Финанси" с профил Банково дело в УНСС. Преподава в НБУ, Американския университет в Благоевград, участва с лекции в летните училища, организирани от Фондация "Атанас Буров". Член е на Българската дилърска асоциация.

Цветослав Цачев, ръководител "Анализи", ЕЛАНА Трейдинг
Дългогодишен макроикономически и финансов анализатор, Цветослав Цачев ръководи отдел "Анализи" в един от първите инвестиционни посредници в страната ЕЛАНА Трейдинг. Г-н Цачев е лицензиран инвестиционен консултант. Преди да се присъедини към екипа на брокерската компания като анализатор, той е бил журналист във в. Пари с насоченост финанси и капиталови пазари. Завършил е Макроикономика в УНСС.

За регистрация, моля  заповядайте в кабинет 305, или пишете на е-mail: masenova@vuzf.bg


Партньори на проекта са:

Висше училище по застраховане и финанси (ВУЗФ)

Институт на дипломираните финансови консултанти

Портал за образование и специализация в чужбина

Figlo – платформа за лично финансово планиране

Profit.bg

Фондация "Инициатива за финансова грамотност"