Новини

Новини

Покана за пресконференция по проект „Повишаване качеството на образованието и на научните изследвания в областта на бизнес–инженерството за изграждане на икономика, основана на знанието (иновациите) и финансите”

Уважаеми колеги,

На 04.12.2013 г.(сряда) от 11,00 ч. в зала 207, Централната сграда на БАН (ул. "15 Ноември" № 1, София) ще се проведе пресконференция, на която ще се представи проект на тема:„Повишаване качеството на образованието и на научните изследвания в областта на бизнес–инженерството за изграждане на икономика, основана на знанието (иновациите) и финансите”, в който Вие сте участници и бенефициенти.
Поканата идва от изпълнителите на проекта : Висше училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) – водещ партньор и Институт за икономически изследвания при Българска академия на науките (ИИИ – БАН).

Ще се представи основната цел на проекта: да се създаде програма и механизъм за обучение на докторанти и млади учени, които едновременно да придобият знания и умения за работа както в академична среда, така и в иновативни фирми.В основата на новия тип обучение и повишаване на квалификацията е концепцията за бизнес-инженерството  като  форма на трансфер на научни резултати към бизнеса. В резултат на дейностите по този проект очакваме да се създадат условия за иновации и акумулиране на научните постижения на младите учени от бизнеса.

Докторанти и млади учени от ВУЗФ, БАН и други институти – участници в проекта, ще представят свои виждания за подобряване обучението в докторската степен и в посока сближаване с потребностите на бизнеса.

Очакваме Вашето присъствие!