Новини

Новини
ВУЗФ  беше домакин на лекция на Мишел Федор
19 11 12

ВУЗФ беше домакин на лекция на Мишел Федор

Висшето училище по застраховане и финанси беше домакин на лекция на Мишел Федор на 16 ноември между 11 ч. и 12.30 ч. в класа по Бизнес стратегии на доц. Евгени Евгениев.
Мишел Федор е международен маркетинг специалист от Калифорния (САЩ), която отговори на въпроса Стандартизация или адаптиране на международни маркетингови стратегии?  Някои стратези вярват, че светът сега е "глобално село", което позволява на маркетинг специалистите да уеднаквят своите продукти / услуги и маркетинговия микс по всички краища на света, за да се минимизират разходите и  за да представят  глобалния имидж на марката. Други наблюдатели подчертават различията между пазарите в различните държави и настояват за необходимостта от адаптация към уникалните характеристики на всеки пазар. Мишел Федор предостави аргументи относно двете страни в спора.
Г-жа Федор  е работила над 10 години върху  изследвания на пазара, рекламата  и маркетинга в Лос Анджелис, Калифорния, Финикс и  Аризона, с разнообразни клиенти, като автомобилните производители Honda, Infiniti и Mitsubishi, както и Sofitel Hotels в Сан Франциско, French Bread Co., America West Airlines (US Airways), YMCA, Zila Pharmaceuticals. Г-жа Федор в момента живее в София със съпруга и сина си.
Плакат за събитието може да бъде намерен тук
Презентация от събитието може да бъде намерена тук