Новини

Новини

Юбилеен международен научен форум

10 години Висше Училище по Застраховане и Финанси
„Глобални и регионални предизвикателства пред икономиката и финансовата система: имаме ли работещи решения?”

На 10  май в хотел Шератон се състоя международния научен форум по повод 10 години Висше Училище по Застраховане и Финанси: „Глобални и регионални предизвикателства пред икономиката и финансовата система: имаме ли работещи решения?”.

Събитието откри с тържествено слово ректорът на Висшето училище – доц. Григорий Вазов, който прие и приветствените слова на Иван Искров, председател на Българска народна банка (БНБ), проф. Валери Димитров, председател на Сметната палата  и Стоян Мавродиев, председател на Комисията по финансов надзор (КФН). Събитието се състоя в три панела:  Глобални и регионални измерения на икономическото  развитие”, „Предизвикателствата пред банковата система” и „Развитие на небанковите финансови институции”, последвани от оживени дискусии, чиито модератори бяха доц.Евгени Евгениев и проф.Огняна Стоичкова от ВУЗФ, както и Румен Янчев, изпълнителен директор на „Булстрад” АД. Сред изтъкнатите лектори и панелисти бяха: проф. Стати Статев, ректор на УНСС; Евгени Ангелов, съветник за инвестициите и икономиката на Президента на Р. България, Сашо Дончев, председател на УС на Българска Стопанска Камара (БСК), Виолина Маринова, главен инпълнителен директор на Банка ДСК, Калин Христов, подуправител на БНБ, заместник-председателите на КФН - Борислав Богоев и Ангел Джалъзов, доц. д-р Емил Хърсев, управител на финансова и консултантска компания „Хърсев и Ко“, Даниела Петкова, главен изпълнителен директор на ПОК „Доверие“ и Красимир Катев, съдружник в „Делта Кепитал Инвестмънт“.

Специален гост и панелист беше Фернандо Монтес-Негред, експерт от Световната банка и настоящ съветник в Международния валутен фонд (МВФ) във Вашингтон, който изнесе пленаред доклад на тема „Размисли за финансовата криза: Обратно към основите“.
       
На събитието присъстваха представители от академичните и бизнес среди, публичните финансови институции, международни експерти и изявени студенти. Форумът завърши с коктейл, по време на който бяха раздадени и наградите за специален принос в развитието на ВУЗФ.