Новини

Новини
Национална викторина "Образование на бъдещето" - финал 2012
15 3 12

Национална викторина "Образование на бъдещето" - финал 2012

На 16.03.2012г. (петък) ще се проведе финалното състезание от Националната викторина на английски език"Образование на бъдещето", включена в календара за извънкласни и извънучилищни дейности на МОМН и реализирана от фондация "Дарби" и консултантска къща за образование в чужбина" Дарби" . Домакин на викторината и партньор е Висше училище по застраховане и финанси.
Шест елитни училища от цяла България мерят сили за голeмите награди –
1-во място - безплатен двуседмичен езиков курс в Англия
2-ро място - безплатен едноседмичен езиков курс в Лондон
Викторината се провежда за девета поредна година. В регионалните състезания през ноември 2011г. участие взеха 30 училища от 19 български града. 
Най – добрите шест отбора, които спечелиха състезанията в Габрово, Варна, Ямбол, Хасково, Кюстендил и София  се срещат на финала на
16 март 2012г, в София.

 За първи път на тазгодишния финал,журито ще бъде от международен характер, като специално за състезанието в България пристигат един от директорите на HZ University of Applied sciences, Холандия (No 1 в Холандия за 2011 – 2012) –
г-н Р.Фризо и Маркетинг директорът на езиковите центрове Bell – г – н Мат Бис.

Освен двете големи награди за 1-во и 2-ро място, ще бъдат връчени индивидуални награди на ученици от цялата страна, показали най-добри презентационни умения. 

Състезанието ще се проведе от 14.00ч. на 16.02.2012г.  в аулата на Висшето училище по застраховане и финанси.