Новини

Новини
Висшето  училище по застраховане и финанси  и Българска федерация по тенис  ще наградят финалистите  от Държавното първенство за юноши и девойки до 18 г. със стипендии за обучение в училището.
6 2 12

Висшето училище по застраховане и финанси и Българска федерация по тенис ще наградят финалистите от Държавното първенство за юноши и девойки до 18 г. със стипендии за обучение в училището.

Висшето  училище по застраховане и финанси  и Българска федерация по тенис  ще наградят финалистите поединично от Държавното първенство за юноши и девойки до 18 г. със стипендии за обучение в училището. Наградите са на обща стойност 11 520 лева под формата на стипендии за обучение в бакалавърски програми на учебното заведение. Удостоверенията ще бъдат връчени от представител на ВУЗФ на церемонията по награждаването на първенството следващия понеделник.
Държавното първенство до 18 г. на закрито започва утре в залата на ТК "Хасково" с първия кръг от квалификациите и ще продължи до 13 февруари. То ще се проведе с новите промени в регламента, приети от тази година, по които протекоха и изминалите вече шампионати до 12, 14 и 16 г. В основната схема ще играят 16 състезатели, от които 12 директно според класирането си и четири от квалификациите, които са за по 24 тенисисти. Квалификациите са от утре до четвъртък, когато е записването за основна схема и първия кръг на двойки. Борбата в основната схема поединично започва в петък, финалите на двойки са в неделя, а на сингъл - идния понеделник.

Повече информация за първенството можете да намерите тук.