Новини

Новини

“Бащата” на Института за предприемачи с титла “Doctor Honoris Causa” на ВУЗФ

На 22 ноември 2011 г. е официалното връчване на почетното звание Doctor Honoris Causa на Питър Хайду – основателят на Института за предприемачи на Сиско. Церемонията е от 10 ч. в зала “Триадица” на Гранд Хотел София.
Изборът на Питър Хайду за носител на тази титла не е случаен. Той е млад и модерен, визионер от глобален мащаб, бизнесмен със завиден опит, предприемач по начин на мислене и действие. Очакваме неговата академична реч на официалната церемония да говори за актуални въпроси на икономическото развитие и значението на образованието за конкурентно-способността на нацията!

Ето няколко факта за него:

    магистър от University of California at Berkeley, САЩ
    допълнително обучение в Harvard Business School, САЩ
    5 години опит в McKinsey and Company
    генерален директор на Сиско за Югоизточна Европа
    в Сиско ръководи откриването на 3TS венчър фонда на компанията

(Фондът инвестира в малки и средни компании в секторите медии, технологии и телекомуникации, 3TS участва в българската медийна група Investor)

    създава и разива концепцията на Института за предприемачи на Сиско

Институтът е фокусиран върху развитието на предприемачеството в целия свят. 4 години след началото си, присъства в над 40 държави, има над 400 центъра в целия свят. В България Институтът за предприемачи се разива от 1 година, за която бележи сериозни успехи, единият от които е Магистърската програма по предприемачество и финанси, създадена съвместно с ВУЗФ.

Питър Хайду е наполовина българин - един факт от личния му живот, който придава още по-силна украска на неговата личност и церемонията!