Новини

Новини

Студенти от ВУЗФ председатели на Сметната палата за един ден

Трима студенти станаха за един ден председатели на Сметната палата. Това сe случи по време на посещение във върховната одитна институция на четвъртокурсници от специалността „Счетоводство и контрол” от Висшето училище по застраховане и финанси, водени от техния преподавател – доц. Георги Николов, бивш председател на Сметната палата. На председателския стол на проф. Валери Димитров седнаха Васил Димов, Аля Христова и Емилия Шехтова. Други техни колеги се превъплътиха в ролите на заместник-председатели на Сметната палата и одитни директори.

Председателят на Сметната палата проф. Валери Димитров запозна студентите със структурата и организацията на Сметната палата съгласно новия Закон за Сметната палата, в сила от тази година. Той разясни, че одиторите вече са структурирани в 4 одитни дирекции по видове одити и им предстоят изпити по Международните одитни стандарти.

Студентите разгледаха заседателната зала, където се обсъждат и одобряват одитните доклади и изложбата, посветена на 130-годишната история на Сметната палата във фоайето на 4-я етаж на институцията и кабинета на председателя на палатата. Много от тях се проявиха интерес да стажуват във върховната одитна институция. Това е второто посещение на студенти от училището в Сметната палата.