Новини

Новини

Национална викторина "Образование на бъдещето" - финал 2011

На 18.03.2011г. ( петък) ще се проведе финалното състезание от Националната викторина на английски език"Образование на бъдещето", реализирана от фондация "Дарби" и консултантска къща за образование в чужбина" Дарби", с партньорството на Висшето училище по застраховане и финанси и включена в календара за извънкласни и извънучилищни дейности на МОМН.

Викторината се провежда за осма поредна година и за това време успя да си извоюва престиж и популярност сред учениците и учителите в цяла България. По традиция в нея се включват най-елитните училища от цялата страна. В тазгодишното издание на викторината взеха участие  училища от 15 различни града на България. За първи път състезания се проведоха в 9 регионални центрове - Русе, Варна, Бургас, Хасково, Велико Търново, Ловеч, Враца, Кюстендил и София. Ученици на възраст от 16 до 18 години се състезаваха в четири кръга: тест за знания по английски език; изготвяне и представяне на Power Point  презентации за водещи образователни системи и учебни заведения по света; въпроси, свързани с бъдещата професионална реализация на младите хора и знание за европейските младежки програми за мобилност.
 
Отборите-победители от регионалните състезания си извоюваха правото да се срещнат на финала в София, където ще бъде излъчен националният победител в надпреварата, чиято награда е безплатен курс по английски език във Великобритания, осигурен от "Дарби". На финала ще бъдат връчени и много други награди за принос и постижения от името на партньорите на "Дарби" - елитни чуждестранни езикови центрове, колежи и университети.


Състезанието ще се проведе от 14.00ч. на 18.03.2011г.  в аулата на Висшето училище по застраховане и финанси на ул. "Гусла"1.