Преминали

Преминали
Възможен ли е устойчив икономически растеж без инфлация и кризи в България?
6 12 23

ВУЗФ организира публична лекция със световноизвестния икономист проф. д-р Ричард А. Вернер

Публичната лекция се организира по покана на ректора на ВУЗФ проф. д.ю.н. Борис Велчев.

Събитието ще се проведе на 6 декември 2023 г. от 14.00 часа в зала 501 на висшето училище.

Темата на лекцията е "Устойчив икономически растеж без инфлация и кризи - как да го постигнем в България?".

В лекцията си професор Вернер ще обясни какво се е объркало с икономиката и защо дори водещи учени ще признаят в престижни научни издания, че макроикономиката не е постигнала буквално никакъв напредък от поне един век. Той ще обясни, че е необходимо и е крайно време да се приеме научната, основана на доказателства и емпирична изследователска методология и в икономиката. Когато се направи това, специалната роля на банките и създаването на пари, дълго игнорирана от официалните дефиниции в учебниците, става очевидна.

Изводите са, че наистина можем да постигнем икономически прогрес. За България това означава, че е възможно устойчиво и бързо икономическо развитие, което осигурява просперитет за всички без кризи. Това включва и начини за справяне с един основен проблем - демографската криза и намаляването на населението. Професор Вернер ще обясни как всичко това може да бъде постигнато.

След края на лекцията участниците ще имат възможност да зададат своите въпроси на проф. Ричард Вернер.

Модератор на събитието ще бъде проф. д-р Юлия Добрева, зам.-ректор на ВУЗФ.

Проф. Ричард Вернер е един от най-известните и авторитетни икономисти в света. Той е професор в Оксфордския университет и в Университета в Уинчестър. През м. октомври т.г. проф. Вернер беше избран за редовен професор във ВУЗФ, където ще ръководи най-новата международна магистърска програма на бизнес университета "Международно банкиране и финанси" (с преподаване на английски език).

На събитието ще присъстват ръководители и представители на държавни институции, бизнеса, академичните и научните среди, икономисти, анализатори и експерти.

Работен език е английски.

Всеки желаещ да участва в публичната лекция може да се регистрира до 1 декември на е-mail assistant@vuzf.bg.

Публичната лекция ще се излъчва на живо във Facebook страницата и Youtube канала на ВУЗФ.

Място: ВУЗФ, гр. София, ул. “Гусла” № 1.