Преминали

Преминали
ВУЗФ организира гост-лекция с д-р Артур Кордон за използването на изкуствения интелект като двигател на дигиталната икономика
12 4 22

Отворена гост-лекция с д-р Артур Кордон за използването на изкуствения интелект като двигател на дигиталната икономика

Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) организира гост-лекция със специалното участие на д-р Артур Кордон, президент на "Кордон Консълтинг", която ще се проведе на 12 април 2022 г. от 15.00 ч. в платформата Google Meet.

Темата на лекцията е "Изкуственият интелект - мощен двигател на дигиталната икономика".

Събитието се организира по покана на ректора на ВУЗФ проф. д.ю.н. Борис Велчев.

Кои са основните фактори, чрез които изкуственият интелект (ИИ) влияе върху процесите на дигитализация на икономиката? Каква е същността на системите на ИИ в приложен аспект и кои са основните му технологии? Какви са техническите и бизнес конкурентни предимства на тези системи и как те могат да бъдат използвани в конкретни бизнес приложения с висок икономически ефект? По какъв начин да се внедрят системите за изкуствен интелект в практиката и да се обучат и подготвят необходимите кадри? Отговорите на всички тези въпроси ще сподели с аудиторията д-р Кордон.

След края на лекцията студентите ще имат възможност да зададат своите въпроси към д-р Кордон.

До гост-лекцията на прочутия експерт ще имат достъп всички студенти и преподаватели във ВУЗФ, но тя ще бъде и подарък от висшето училище за всички кандидат-студенти, които ще получат уникален шанс да изпитат какво е усещането да бъдат студенти във ВУЗФ. Събитието ще бъде отворено и за всички заинтересовани от темата участници. Всеки желаещ да се включи в лекцията, може да се регистрира до 10 април на е-mail assistant@vuzf.bg. След направена регистрация, участниците ще получат линк за достъп до събитието.

Д-р Артур Кордон е международно признат експерт в прилагането на изкуствения интелект в индустрията. Неговите клиенти включват големи и малки предприятия и консултантски компании в САЩ, Япония, Южна Корея, Германия, Франция и Белгия. Настоящите му проекти решават бизнес проблеми при разработването на когнитивни модели на предприятието, предсказуема поддръжка, интелигентен анализ на намаляване на разходите за енергия, и прогнозиране на цените на суровини в химическата промишленост. Той също така съветва клиентите си как да интегрират ИИ в техните организации и обучава техните специалисти.

Д-р Кордон има издаден американски патент и е публикувал над 70 статии и три книги в областта на приложните системи за ИИ.

Д-р Кордон е роден в град Варна, завършил е Техническия университет във Варна и е доктор на Техническия университет в София. От 1992 година живее и работи в САЩ като пост-доктор на Университета на Делауер (1992-96), научен лидер в групата по Интелигентни системи на Дау Кемикъл (1996-2014) и президент на Кордон Консълтинг (след 2014.)

Гост-лекцията ще се излъчва на живо във Facebook страницата и Youtube канала на ВУЗФ.

Място: онлайн