Преминали

Преминали
Investor Finance Forum - Най-голямото събитие на финансовата и инвестиционна общност в  региона
4 11 22

Investor Finance Forum - Най-голямото събитие на финансовата и инвестиционна общност в региона

Промените в макроикономическата среда, инвестиционните възможности и печелившите стратегии по време на криза ще бъдат на фокус по време на единадесетото издание на конференцията Investor Finance Forum. Най-голямото събитие на финансовата и инвестиционна общност в региона, което водещият икономически сайт Investor.bg организира, ще се проведе на 4 ноември от 11 часа в хотел Hyatt Regency Sofia, зала "Васил Левски". Представители на финансовия и бизнес секторите, beam пазара, публични компании, инвестиционни посредници и инвеститори ще вземат участие в професионални и експертни дискусии в пет панела.

ВУЗФ е институционален партньор на събитието.

"Макроикономиката във времена на покачващи се цени, високи лихви и нестихваща несигурност" ще бъде темата на откриващия панел на конференцията. Присъстващите в залата ще научат как се промени макроикономическата среда през 2022 г. и кои са основните двигатели на промяната, как се отразяват покачващите се цени върху икономическите нагласи и може ли скоро инфлацията да се забави. Отговорите на тези въпроси ще търсят утвърдени лица и представители на капиталовите пазари, бизнеса и публичните компании. Те ще коментират още какви са "оръжията" на централните банкери в сегашната ситуация, какъв ще бъде приоритетът за регулаторите, възможно ли е една евентуална рецесия да възпре България от членство в еврозоната и ще бъде ли спазен срокът за 2024 г. Представители на beam пазара, публични компании, инвеститори и инвестиционни посредници ще вземат участие по време на втория панел "Българката борса в новата реалност". Те ще споделят повече за ESG измерването и отчитането на устойчивостта на компаниите и за новите инвестиционни възможности и инструменти. Третата задълбочена дискусия "Инвестиционните фондове - защита при падащи пазари" ще предложи на присъстващите на Investor Finance Forum експертен разговор за това как инфлацията се отрази върху апетита за активи, кои инвестиции може да ни помогнат да се предпазим от високите цени, как се отразяват ходовете на централните банки, възможно ли е енергийната криза в Европа да навреди на отговорните инвестиционни политики (ESG политики) на компаниите и как фондовете се влияят от политическата конюнктура на големите пазари.

Подробности за програмата и участниците в единадесетото издание на Investor Finance Forum ще научете на Investor Media Pro, където може да се регистрирате за присъствие на място на конференцията.

Място: гр. София, хотел Hyatt Regency Sofia, зала "Васил Левски"