Новини

Новини
Проф. Даниела Бобева: Пакетът е доста слаб като процедури и ефективност
31 3 20

Проф. Даниела Бобева: Пакетът е доста слаб като процедури и ефективност

"Един месец вече сме без икономически мерки, не са уточнени всички детайли, така че е много вероятно през следващите 2-3 седмици още да няма мерки, които да действат", коментира в предаването "Лице в лице" Даниела Бобева - преподавател по финанси във висшето училище по застраховане, за мерките, които правителството днес оповести за справяне с кризата, породена от заразата с COVID-19.

Според Даниела Бобева тези мерки трудно ще се прилагат и да се доста ограничени, като се сравнят с размера на българската икономика. "Пакетът е слаб като процедури и ефективност", заяви тя.

Като пример Бобева посочи безлихвените кредити, които ще дават от банките. "Банките ще преценяват, те много добре знаят на кого да дават, тези които са закъсали и имат голяма степен на задлъжнялост просто няма да могат да получат кредит. Така, че това е една мярка, която много трудно ще сработи", обясни тя.

Целият разговор вижте на:https://www.btv.bg/video/shows/lice-v-lice/videos/prof-daniela-bobeva-paketat-e-dosta-slab-kato-proceduri-i-efektivnost.html