Новини

Новини
Кой ще грабне престижните отличия "Застраховател на годината" за 2014 г.?
13 5 15

Кой ще грабне престижните отличия "Застраховател на годината" за 2014 г.?

На 14 май 2015 г. Висшето училище по застраховане и финанси, Асоциацията на българските застрахователи, Фондация „Проф. д-р Велеслав Гаврийски”  и Българската асоциация на дружествата за допълнително пенсионно осигуряване ще връчат традиционните годишни награди „Застраховател на годината“ за 2014 година на тържествена церемония, която ще се състои от 19 часа в „Кемпински хотел Маринела“,  зала „София Гранд“, София, бул. “Джеймс Баучър“ № 100.
За седма поредна година организаторите връчват престижните награди „Застраховател на годината“ и „Пенсионноосигурително дружество на годината“, превърнали се в едно от най-значимите събития за финансовия и застрахователния сектор.
Престижните награди „Застраховател на годината“ се връчват в следните  категории:
 
 “Общо застраховане”
 “Животозастраховане”
 “Най-динамично развиващо се застрахователно дружество.

Авторитетните отличия „Пенсионноосигурително дружество на годината“ се връчват в следните категории:

 „Допълнително задължително пенсионно осигуряване“
 “Допълнително доброволно пенсионно осигуряване“
 „Най-динамично развиващо се пенсионноосигурително дружество“

Победителите ще бъдат определени от експертно жури, съставено от представители на четирите организации, на база обективни показатели като пазарен дял, технически резултат, платени обезщетения, спечелени премии, граница на платежоспособност и др.

Фондация „Проф. д-р Велеслав Гаврийски” ще връчи отделни специални награди на заслужили експерти за цялостен принос в развитието на българското застраховане и осигуряване.
Част от критериите за оценка на фондацията са кандидатите да имат професионално признати образователни и научно-приложни постижения, да имат значителна обществена ангажираност и принос за развитието на българското застраховане като теория и практика, включително в законодателни инициативи, донорски програми, социални практики, подпомагане на академични програми и др.

Медийни партньори на събитието са Bulgaria On Air Media Group, в-к „Банкер“, в-к „Преса“, в-к „Застраховател прес“, сп. "Мениджър", Klassa.bg, Inews.bg, Insmarket.bg.