Новини

Новини
ВУЗФ е домакин на кръгла маса за оценка на вземанията за целите на апорта
29 4 15

ВУЗФ е домакин на кръгла маса за оценка на вземанията за целите на апорта

ВУЗФ беше домакин на кръгла маса на тема "Оценка на вземанията за целите на апорта", която се проведе на 29.04.2015 г. Кръглата маса е организирана съвместно с Камарата на независимите оценители в България, Финансово-счетоводния факултет на УНСС, Института на дипломираните експерт-счетоводители и Висшето училище по застраховане и финанси.

Проведеният семинар е плод на стремежа на научните работници от Висшето училище по застраховане и финанси и ФСФ на УНСС и представители на професионални организации в лицето на Камарата на оценителите и Института на дипломираните експерт счетоводители за съвместно решаване на актуални проблеми свързани с оценителската практика. То е част от политиката на ВУЗФ и УНСС за повишаване качеството на обучение и обвързване на учебните програми с потребностите на бизнеса и превръщането на ВУЗФ във важен притегателен интелектуален център в помощ на бизнеса.
На семинара се разгледаха въпроси относно счетоводните и данъчните аспекти на превръщането на дълг в собственост и съвременните пазарни методи за оценка на апорта.

На кръглата маса гост-лектори бяха инж. Петър Савов, КНОБ, ръководител на София-град и София-област, г-н Бойко Костов, д.е.с., председател на ИДЕС, проф. д-р Снежана Башева, д.е.с., декан на ФСФ на УНСС и доц. д-р Виолета Касърова от Нов български университет. Дискусията беше открита от изпълнителния директор на ВУЗФ гл. ас. д-р Радостин Вазов.