Новини

Новини
 Над 30 награди бяха раздадени на тазгодишният фестивал "ТФ ФЕСТ" 2015
27 4 15

Над 30 награди бяха раздадени на тазгодишният фестивал "ТФ ФЕСТ" 2015

 На 23 и 24 април в Международния панаир в Пловдив се проведе 18-то издание на Фестивала на тренировъчните фирми („ТФ ФЕСТ“). Това е най-големият годишен форум на Мрежата на българските тренировъчни предприятия. Тази година в рамките на фестивала се състезаваха 104 виртуални „предприятия“ на ученици от България, Румъния и Черна гора.  За първи път в неговата програма бе включена и секция „Образование и кариера“, в която  ВУЗФ се представи със собствен щанд и предизвика голям интерес сред кандидат-студентите.
На този „ТФ ФЕСТ 2015“ учениците демонстрираха своите умения в областта на финансите, търговията, туризма и хотелиерството, производството на облекла, аксесоари, бижута и играчки, строителството и озеленяването, рекламата и услугите. Бяха представени и по-авангардни бизнес проекти, като например разработване на приложения за Android, създаване на летателен център и управление на агенция за запознанства.
Младите мениджъри се състезаваха за 30 награди в рамките на 12 конкурсни кръга. Бяха отличени общо 31 победители в категориите Най-добър щанд, Най-подготвен екип, Най-атрактивни рекламни материали и каталог, Най-ефектна презентация и уеб сайт, Най-успешна банка и Компания, развиваща социално отговорен бизнес, както и   Мис и Мистър „ТФ фестТази година в журито на конкурса за виртуален проект „Банка на годината“  участваха и доц. Виржиния Желязкова и доц. Яким Китанов от Висшето училище по застраховане и финанси.   Първото място бе присъдено на проекта „Империъл банк“, а второто – на „Фючър инвестмънт банк“. И двата проекта са изготвени от ученици на Националната търговско-банкова гимназия – София.
Всяка година близо 5000 младежи се подготвят в над 330 виртуални фирми у нас. „ТФ ФЕСТ“ е част от проекта „Мост между училището и бизнеса“ за създаване на трайна връзка между образованието, бизнеса и неправителствения сектор и за представяне на постиженията на обучаваните в тренировъчни фирми пред бъдещи работодатели.