Новини

Новини
Крайният срок за регистрация в конкурса „Млад Одитор“ се удължава до 20.04.2015
14 4 15

Крайният срок за регистрация в конкурса „Млад Одитор“ се удължава до 20.04.2015

Поради големия интерес към конкурса „Млад одитор” срокът за регистрация се удължава до 20.04.2015 г. По този начин даваме възможност на всички, които желаят да се регистрират и да вземат участие.

Целта на конкурса е популяризиране на одиторската професия сред студентите в България, ролята на одита за бизнес средите и обществото като цяло. В досегашните издания на конкурса участие са взели над 500 студенти от 20 български и чуждестранни висши училища.

Конкурсът се организира от „Висшето училище по застраховане и финанси” (ВУЗФ) заедно със специализирани одиторски предприятия „HLB България” ООД и „Захаринова и Партньори” ООД. Организаторите подготвят тест и казус за конкурса, като в него участват студенти, главно обучаващи се в областта на счетоводството и финансите. Пет-членното жури ще оцени представянето на участниците в конкурса и ще определи първите трима от тях, които ще получат парични награди, както и други двама, предложили оригинален подход при решаването на казусите, за които са предвидени стипендии за обучение. Класираните на първите три места освен паричните награди ще получат и едномесечни стажове в компаниите организатори.

За повече информация за конкурса можете да посетете уеб страницата  www.mladoditor.vuzf.bg.

За организаторите на конкурс „Млад одитор”

Висшето училище по застраховане и финанси е първото частно специализирано висше училище в областта на финансите, счетоводството, застраховането, финансовия мениджмънт и маркетинг, и единственото в България, притежаващо британска акредитация. Обучението е на равнище, съизмеримо с водещи университети в Европа и САЩ. Мисията на ВУЗФ е да подготвя висококвалифицирани специалисти в областта на икономиката и да развива икономическата наука в съответствие с потребностите на съвременната практика.

„HLB България” е част от HLB INTERNATIONAL – международна мрежа на независими специализирани одиторски дружества и бизнес консултанти, създадена през 1969 г. Нейните членове са установени в повече от 100 държави, които имат 1 750 партньори и 13 400 персонал в повече от 440 офиса. Компанията има дългогодишен опит в областта на одита и консултирането. Тя е създадена през 1999 г. с наименование „БИЕКС ОДИТ” ООД, през 2008 г. компанията е приета за член на “HLB International” и преименувана на „HLB България”.

„Захаринова и партньори” ООД е една от водещите компании в страната, която предоставя професионални услуги в сферата на одита, данъчно-правните услуги, консултантските услуги в областта на финансите и управлението на риска. Целта на компанията е да предлага на пазара услуги с високо качество и да печели доверието и признанието на клиенти и партньори.