Новини

Новини
ВУЗФ и посолството на Израел в Република България организират конференция на тема „По стъпките на израелския модел за иновации“
23 3 15

ВУЗФ и посолството на Израел в Република България организират конференция на тема „По стъпките на израелския модел за иновации“

Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) и посолството на Израел в Република България организират конференция на тема „По стъпките на израелския модел за иновации“, която ще се проведе на 15 април от 14 часа в сградата на ВУЗФ.
 Събитието е продължение на серията от дискусии, които ВУЗФ започна преди три години за подобряване на иновациoнната екосистема на България. Акцент на форума ще бъде израелският модел за иновации и начинът, по който България може да се възползва от идеи, проекти и партньорство с Израел.
Идеята на конференцията „По стъпките на израелския модел за иновации“ е, чрез участието на водещи международни и национални експерти, да демонстрира опита на Израел и напредъка както на големи, така и на стартиращи фирми в България. Тя се организира и по повод 25-тата годишнина от възстановяване на българо-израелските дипломатически отношения.
Събитието ще допринесе и за дискусиите около подготовката на стратегията за Smart Specialization на гр. София, която се ръководи от работна група от експерти в рамките на инициативата на Столична община.
Във форума от израелска страна ще участват двама авторитетни лектори – г-жа Нава Сверски Софер и г-н Елан Зивотофски.
Г-жа  Софер е висш ръководител, иновационен и технологичен експерт, консултант и предприемач с над 20-годишен опит. Работните й ангажименти са свързани с Европа, САЩ и Израел. Призната е за лидер в областта на иновациите, рисковия капитал и трансфера на технологии и е известен и уважаван лектор по тези теми. В момента е съветник към правителството на Израел по въпросите на иновациите и международното сътрудничество в изследователската и развойната дейност.

Повече информация за конференцията можете да намерите ТУК .