Новини

Новини
Старт на проекта „Младите срещу младежката безработица“
20 3 15

Старт на проекта „Младите срещу младежката безработица“

Институтът за икономическа политика започна изпълнението на проекта „Младите срещу младежката безработица“ по Програма „Еразъм+”, КД3 Структурен диалог.
Проектът има за цел да осигури възможност за провеждането на конструктивен диалог между младите хора и представителите на публичните институции, отговорни за политиките, насочени към борбата с младежката безработица.В рамките на проекта е предвидено провеждането на редица дейности, които, освен че ще провокират вниманието на широката общественост към темата за повишаване ефикасността на младежките политики за заетост, ще доведат и до осъществяването на ползотворен диалог между минимум 185 младежи от цялата страна на възраст между 19 и 29 години и около 30 представители на публичните институции, отговорни за младежките политики за заетост. Програмата предвижда  пет встъпителни срещи в София, Благоевград, Велико Търново, Пловдив и Варна.
Първата встъпителна среща по проекта ще се проведе на 18 април 2015 г. в София в залата на Представителството на Европейската комисия в България на ул. „Георги С. Раковски“ № 124. Крайният срок за кандидатстване за встъпителната среща в София е 3 април 2015 г.

Цялата информация за проекта, както и линк към формуляра за кандидатстване, можете да намерите и на сайта на ИПП - www.epi-bg.org