Новини

Новини
Проф. дпн Сава Гроздев е новият заместник-ректор по научната дейност на ВУЗФ
13 3 15

Проф. дпн Сава Гроздев е новият заместник-ректор по научната дейност на ВУЗФ

На заседание на Академичния съвет на ВУЗФ, проведено на 12 март 2015 г., професор Сава Гроздев беше избран единодушно за заместник-ректор по научната дейност и кариерното развитие на ВУЗФ.
Професор Гроздев е сред най-изтъкнатите български изследователи и преподаватели в областта на математиката, механиката, дидактиката и методиката на обучението по математика. Той е професор, доктор по математика, доктор на педагогическите науки, ненадминат лектор и пропагандатор на математическото знание, активен генератор на идеи и новатор с развита интуиция за съдържателни теоретични и практически образователни инициативи.
Носител е на редица престижни научни награди, сред които награда „Питагор“ на МОН за високи научни постижения в областта на обществените и хуманитарните науки – 2013 г.;  почетен знак на БАН – 2003 г.; годишна награда на Съюза на учените в България за високи научни постижения – 2008 г.; годишна награда на Фондация “М. Балкански” за изключителни и трайни постижения в областта на науката и образованието – 2008 г.; награда “Meritorious” от международния конкурс “Write-a-problem-set International Challenge” на “Best Practices in Education” – USA – 2003 г.; действителен член на IHEAS – 2008 г.; действителен член на Академията за информатизация на образованието (Русия) – 2010 г.; почетен професор на ЮЗУ „Неофит Рилски“ – 2006 г.;  доктор хонорис кауза на Русенския университет „Ангел Кънчев“ – 2009 г.,  доктор хонорис кауза на ПУ „Паисий Хилендарски“ – 2012 г.
Ръководството на ВУЗФ поздравява  професор Гроздев  за избирането му за заместник-ректор, изразявайки искрената си гордост и възхищение от академичните му постижения.
Отправяме искрени благодарности към досегашния заместник-ректор по научноизследователската дейност и институционалните връзки - доц. д-р Николай Иванов, за цялостния му принос за утвърждаване на престижа и авторитета на ВУЗФ.